Peugeot 406: opgelost: snelheidsmeter 406

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.2 16v

De snelheidsmeter van mijn Peugeot 406 2.2 16v uit 2002 viel steeds vaker onder het rijden spontaan uit en gaf dan 0 km per uur aan. Na soms een paar seconden maar ook weleens een paar minuten kwam de snelheidsmeter ineens weer tot leven en gaf weer de snelheid aan.
Ik moet zeggen dat dit erg frustrerend was aangezien de cruisecontrol ook uitviel en niet in de laatste plaats omdat de rest van deze auto mij toch zeer goed bevalt!
Tijdens het niet werken van de snelheidsmeter werkte de registratie van het totaal aantal gereden kilometers ook niet.
Wat ook direct opviel bij deze storing is dat de motor niet mooi meer loopt tijdens het rijden, een beetje stoterig en het deed je denken aan dat de ontsteking niet helemaal lekker ging op dat moment. De auto bleef wel rijden en gas bijgeven ging wel maar het niet mooi lopen (of trekken) van de motor bleef.
Na heel wat speurwerk oa op deze site, kwam ik dit probleem erg veel tegen bij de 406. De oplossing heb ik echter nooit gevonden, wel mogelijkheden.
Bij deze wou ik dan toch mijn oplossing noemen zodat er misschien weer een aantal mensen met dezelfde klacht kunnen worden geholpen: Ik heb een nieuwe snelheidspulsgever die op de uitgaande as van de versnellingsbak zit, vervangen en sindsdien (6 weken geleden) nooit meer dit probleem gehad. Aangezien het probleem bijna elke dag begon voor te komen, durf ik nu te zeggen dat het probleem verholpen is.
Gelukkig is het niet een dure vervanging, ik heb het zelf vervangen en het onderdeel kostte iets van € 42 inclusief BTW bij de dealer.

Succes en Groet, Wouter

wveltman

Geplaatst door wveltman (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

moderator (0) PRO, 16 jaar geleden

Dank voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.