Peugeot Boxer 2006: betrouwbaarheid motor

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2198, Vermogen (kw): 120

Hallo allemaal,

Zoals aangegeven heb ik een Peugeot Boxer uit 2006. Hierin ligt de Ford Duratorq 2.2 TDCi 120pk. Een beruchte motor van wat ik heb begrepen uit camperkringen. Op het internet wemelt het van de horrorverhalen over deze motor. De verstuivers zouden gaten branden in de zuigers en daardoor in de soep lopen. Gek genoeg zijn de meeste voorbeelden van Ford Transits terwijl precies dezelfde motor in de Peugeot Boxer en de Citroen Jumper ligt. Heeft iemand hier ervaring met deze motor en zou iemand hier advies kunnen geven over onderhoud? Of zou je hem beter gewoon verkopen en een andere bus aanschaffen?

bedankt,
Robin

RoadToNowhere

Geplaatst door RoadToNowhere , lid sinds 7 maanden geleden

1 Reactie

Highway PRO, 1 maand geleden

ik werk bij een camper bedrijf. wij hebben er geen gehad wel veel gehoord bij ford stonden er campagnes open en die heb ik op alle fords laten uitvoeren. Zo ver ik weet hebben deze motoren in een citroen of Peugeot geen probleem. Vraag mijn niet waarom..

Ik zou de dealer vragen of er campanges open staan en in dien mogelijk een sw update. Als motor mooi loopt is verstuivers testen niet noodzakelijk maar voor je gevoel is het een mogelijkheid.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Boxer of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.