Peugeot Boxer 2006: distributieketting

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2198, Vermogen (kw): 120

Beste allen,

Ik heb een Peugeot Boxer diesel uit 2006 met distributieketting. Hij heeft er nu zo'n 200 000km opzitten en rijdt prima.
Volgens bronnen moet de ketting na 150 000 km vervangen worden maar ik lees ook dat je distributiekettingen niet preventief hoeft te vervangen en dit pas doet als er signalen voor zijn.

Ik hoor nog geen 'ratelend' geluid uit de motor komen en hij loopt prima. Wat adviseren jullie? Als ik naar een garage ga moet hij ook voor controle uit elkaar en dan kan je hem net zo goed vervangen, toch? Dan is het sowieso een grote klus.

bedankt! Robin

RoadToNowhere

Geplaatst door RoadToNowhere (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Boxer? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (290) PRO, 1 jaar geleden

Als er geen problemen zijn ze ook niet opzoeken , wat staat er in de service manuele van peugeot ?

harry4203 (70) PRO, 1 jaar geleden

Plaats even een chassisnr als je wilt

RoadToNowhere (0), 1 jaar geleden

Het VIN-nummer is VF3YCBMFB11065184.
In de service manual heb ik niet veel gevonden over de levensduur maar op het internet circuleert die 150 000km vervangtermijn...

Ik wil zeker geen problemen opzoeken maar weer ook dat de distributieketting niet een leven lang meegaat, is volgens mij een fabeltje. Dus ben toch beniwd of je zoiets dan preventief doet.

check

Beste antwoord, geplaatst door harry4203 (70) PRO, 1 jaar geleden

Geen onderhoud en/of controle van toepassing. dus bij geen klachten lekker laten zitten. op tijd onderhoud doen met de juiste olie is wel altijd een belangrijke factor.

RoadToNowhere (0), 1 jaar geleden

oke bedankt allen, zal m wel gewoon laten zitten voor nu!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Boxer of stel zelf een nieuwe vraag.