Peugeot Boxer 2006: distributieketting

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2198, Vermogen (kw): 120

Beste allen,

Ik heb een Peugeot Boxer diesel uit 2006 met distributieketting. Hij heeft er nu zo'n 200 000km opzitten en rijdt prima.
Volgens bronnen moet de ketting na 150 000 km vervangen worden maar ik lees ook dat je distributiekettingen niet preventief hoeft te vervangen en dit pas doet als er signalen voor zijn.

Ik hoor nog geen 'ratelend' geluid uit de motor komen en hij loopt prima. Wat adviseren jullie? Als ik naar een garage ga moet hij ook voor controle uit elkaar en dan kan je hem net zo goed vervangen, toch? Dan is het sowieso een grote klus.

bedankt! Robin

RoadToNowhere

Geplaatst door RoadToNowhere , lid sinds 6 maanden geleden

5 Reacties

kaleido 1 PRO, 2 weken geleden

Als er geen problemen zijn ze ook niet opzoeken , wat staat er in de service manuele van peugeot ?

harry4203 PRO, 2 weken geleden

Plaats even een chassisnr als je wilt

RoadToNowhere, 2 weken geleden

Het VIN-nummer is VF3YCBMFB11065184.
In de service manual heb ik niet veel gevonden over de levensduur maar op het internet circuleert die 150 000km vervangtermijn...

Ik wil zeker geen problemen opzoeken maar weer ook dat de distributieketting niet een leven lang meegaat, is volgens mij een fabeltje. Dus ben toch beniwd of je zoiets dan preventief doet.

check

Beste antwoord, geplaatst door harry4203 PRO, 2 weken geleden

Geen onderhoud en/of controle van toepassing. dus bij geen klachten lekker laten zitten. op tijd onderhoud doen met de juiste olie is wel altijd een belangrijke factor.

RoadToNowhere, 2 weken geleden

oke bedankt allen, zal m wel gewoon laten zitten voor nu!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Boxer of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.