Peugeot 307 Hdi break 90PK: Blijft stationair lopen bij gasgeven

Bouwjaar: 2003

Hallo,

Wie weet wat dit kan zijn ...........???
Vandaag het volgende meegemaakt. Rij naar huis en beland op een gegeven moment in de file. Rem af en sta nog geen 20 sec stil en wil weer optrekken, helaas ik kan het gaspedaal helemaal tot op de bodem indrukken maar de auto blijft gewoon stationair draaien, stond ik dus op de linker rijstrook. Auto aan de kant geduwd (links in de middenberm). Even rustig wachten en maar proberen gas te geven. Opeens heeeeeeel langzaam van stationair weer oplopend, maar bij gas loslaten staat de auto een beetje te zoeken naar een juist toerental zal ik maar zeggen. Om vervolgens bij gas geven vanaf weer gewoon stationair te blijven draaien.
Tijdens normaal rijden heb ik niks gemerkt, had de airco aanstaan. Lease maatschappij gebeld en daar kwam de takelwagen. Meneer probeert en hij doet het gewoon, ik ben dus voor hem uit gereden naar het takelbedrijf maar merkte wel dat de auto af en toe een beetje inhield (kan natuurlijk ook de airco zijn geweest).
Auto staat nu 150 km van huis en heb nu een vervangende auto en ik ben bang dat ze weer niks zullen vinden bij Peugeot.

Nu weer dit na 3 dieseltanks, 2 richtinaanwijzer-hendels en nu is ook mijn tankje van de ruitensproeien gescheurd (midden in de zomer), en ontelbare lampjes en andere vreemde dingen, ben het nu een beetje beu.
Totaal tellerstand :100400 km


Groeten,

Roy

royke77

Geplaatst door royke77 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Bart857 (0), 18 jaar geleden

Wees blij dat het een leasebak is. Moet je tot 120.000 of 160.000 km? Half jaartje volhouden nog?

Peugeotrijder (0), 18 jaar geleden

Prijs je zelf maar gelukkig, mijn 206je heeft maar 40.000 km gereden en ik ben vaste klant van service afdeling. Ik wist niet dat je zoveel storingen kan krijgen in een auto, zucht

Hans4037 (0) PRO, 18 jaar geleden

Peugeotrijder
Deze site is bedoeld voor vragen en problemen op te lossen,niet om je ongenoegen te uiten over een automerk.

Hans

Peugeotrijder (0), 18 jaar geleden

Als je het niet eens bent met mijn bericht kan je dit uiten via mijn mail, ten tweede deze site heeft bestaans recht omdat auto's nu eenmaal kapot gaan, dit is merk onafhankelijk.
Daarbij als jouw auto in 1 jaar om de maand een bezoek brengt aan de garage omdat er continu van alles kapot gaat wil ik nogmaals spreken.
Daarbij je niet de moderator van deze site.

rfbroek (0), 18 jaar geleden

Beetje flauw van je Hans W.

Ook het uiten van ongenoegen over een merk kan bijdragen tot inzicht in de sterke en zwakke technische kanten van een automerk / type.

Verder is het ook niet doorsnee wat Roy al aan storingen heeft gehad, en Peugotrijder blijkbaar ook.

royke77 (0), 18 jaar geleden

Hallo even een update,

De garage heeft de luchtmassameter vervangen. Weet nog niet of dit de oorzaak omdat de auto nog naar mijn woonplaats gebracht moet worden. Heb het bij een Astra ook eens gehad maar toen bleef de auto wel rijden, weliswaar niet zoals normaal maar kon toen nog gewoon optrekken en rijden.
Ben benieuwd.

Ik kan de reactie van Peugeotrijder wel begrijpen en hij mag dan ook zeker zijn ongenoegen uiten. Of het nu een leaseauto is of niet, je zit toch met de ongemakken.

Groeten,

Roy

primera p11 (0), 18 jaar geleden

Wat is dat toch met die nieuwe autos.
Door de moderne techniek zouden ze toch veel beter moeten worden.
Steeds grotere intervallen wat betreft het onderhoud.
In mijn omgeving rijd iemand een c5, hij zou hem het liefst tegen de muur aan rijden.
Wat een gezeik er al niet mee geweest.
De meest uiteen lopende storingen, maar allemaal gepaard gaan met complete uitval.
Zie nu de c8 in de autoweek,dat is toch niet meer normaal.
En dan het antwoord wat je bij een dealer krijgt.
Je geeft een pak met geld uit en sta je nog 2 keer in de maand bij de garage.
En daar weten ze het ook niet, maar weer wachten op een nieuwe update.
Met name de franse merken maken er een puinhoop van.
Dat waren vroeger elektrisch al geen toppers, maar met de alsmaar toenemende techniek lijken deze autos de slag verloren te hebben.
Ik zie het in mijn omgeving met de 307,wat een rampenbak.
Dan dit kapot en dan wil zus of zo weer niet werken.
Het is buiten gewoon irritant en op de meest ongelukkige momenten.
Zie in de autoweek de test met de cabrio,s.
Alleen de 206 kan er niet tegen dat het dak niet in een keer gesloten word.
De rest heeft er geen enkele moeite mee om half open te staan.
Alleen de peugeot houd er mee op.
En de dealer vind het heel normaal.
Ik heb niks tegen franse autos,ik heb er zelf een met veel plezier gereden.
Maar een klant confronteren met alle kinderziekten die er nog inzitten, lijkt me niet goed voor de reputatie van het merk.

Daneron (0), 18 jaar geleden

Heb hetzelfde probleem gehad als Roy maar dan met een 90 pk Partner. Nadat de auto koud werd gestart leek ik normaal weg te kunnen rijden,maar het toerental bleef hangen rond de 1500 t/m en kon het gaspedaal dieper intrappen zonder reaktie. Het motorlampje ging branden en enkele sec. daarna weer uit, de auto reageerde weer normaal totdat ik enkele weken later weer hetzelfde probleem kreeg. Het lampje ging weer branden en even later weer uit, hoog tijd voor de garage. Na uitlezen kwamen 2 tijdelijke storingen naar voren, 1 voor de diesel temp en de 2de was hogedruk kwam tegen de aanslag aan. Reparatiekosten 400 eurootjes meneer en dat net voor de vakantie, das lekker. Maar goed, ik kreeg het advies om door te blijven rijden en het onderdeel te vervangen als het te errug werdt. Nu enkele weken later is het zover dat ik bij een koude start eerst een kruis moet leggen en zal dus binnenkort toch de 400E kwijt zijn.
mvrg
Daneron

Peugeotrijder (0), 18 jaar geleden

Bij mij bleek de temperatuursensor van de diesel en de hogedruk sensor defect te zijn. Mijn auto wilde op de duur niet harder als 90. Na gerepareerd te zijn is de auto ook nog zuiniger dan toen ik hem net kreeg, verbruik is gezakt van 6,8 l/100 km naar 5,8. (2.0 HDI 90 pk)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.