Peugeot Partner: Blower - interieur ventilator werkt niet

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 1600

Ongeveer een maand geleden kapte de interieur ventilator van mijn Peugeot Partner 2011 (1.6 HDI 90pk met airco) ermee. Ben ermee naar een lokale vakgarage gegaan, en na wat uurtjes zoeken vonden ze het probleem: een defect relais. Reparatie kosten €140,- ik weer blij, want alles deed het weer prima. Tot vandaag, ik merkte dat mijn ramen besloegen terwijl de airco ingeschakeld was. Na even goed voelen en luisteren merkte ik dat de interieur ventilator het weer niet deed.

Het gekke is, de ventilator doet niets op standen 1 t/m 3, en op 4 doet hij ook niets tenzij je boven de 80-90KM/H uitkomt, dan begint hij ineens te blazen. Als ik stil heb gestaan voor een stoplicht (met de blower uit), en ik schakel hem weer in gebeurt er weer niets tenzij ik boven de 80-90KM/H uitkom.

Ik heb al het een en ander gelezen op ProblemCar.nl - en heb hier uiteenlopende dingen gevonden, van het bedieningspaneel tot een zekering, maar wat mij in de war schopt is het feit dat hij boven de 80-90KM/H wel gaat werken?!

Zie bijgaand filmpje [yt]https://www.youtube.com/watch?v=680uadUz...[/yt]

Alvast bedankt! :-)

Peugeot1995

Geplaatst door Peugeot1995 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Partner? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

andreetje (0), 8 jaar geleden

Bij m'n oude 307 was een connector op het weerstanscircuit de zwakke plek. Deze verbrandde bij veel 307's. Geen idee of dit bij je partner ook het geval kan zijn.
Waarom werkt het boven 80-90 kmh wel? Misschien is de boordspanning net wat hoger, kost het de ventilator door de luchtstroom minder stroom om te draaien, of wordt het weerstanscircuit beter gekoeld...

voyager (0), 8 jaar geleden

Hoe is de status van de blouwer zelf? Draait die wel soepel?

Peugeot1995 (0), 8 jaar geleden

[quote=andreetje]Bij m'n oude 307 was een connector op het weerstanscircuit de zwakke plek. Deze verbrandde bij veel 307's. Geen idee of dit bij je partner ook het geval kan zijn.
Waarom werkt het boven 80-90 kmh wel? Misschien is de boordspanning net wat hoger, kost het de ventilator door de luchtstroom minder stroom om te draaien, of wordt het weerstanscircuit beter gekoeld...[/quote]

Okee, ik zal eens even gaan kijken hoe of wat...

Peugeot1995 (0), 8 jaar geleden

[quote=voyager]Hoe is de status van de blouwer zelf? Draait die wel soepel?[/quote]

Jahoor, de blower zelf lijkt soepel te draaien. Er is geen tikkend geluid o.i.d. dus ik heb niet het idee dat er iets tussen zit of dat ie blijft hangen. Als hij eenmaal draait dan doet hij het ook prima.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner of stel zelf een nieuwe vraag.