Peugeot 0: Bonken motor koude start

Bouwjaar: 2006

Hallo allemaal,

heb een Partner HDI van 2003. Auto rijdt als een trein maar toch een klein probleempje. Na een koude start loopt hij stationair de eerste paar minuten een beetje bonkend en stotend, oa voelbaar in versnellingspook. Iemand enig idee wat het probleem kan zijn??? Alvast bedankt!

drossie

Geplaatst door drossie (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

MisterE (0), 17 jaar geleden

Jawel, hij loopt gewoon een poosje op 2 of 3 poten. Waarschijnlijk sluiten de verstuivertips van 1 of 2 cilinders niet goed meer. Daardoor kan er lucht in het brandstof systeem komen. Na een tijdje heeft de brandstofpomp de dieselleidingen weer helemaal volgepompt en doen de resterende cilinders ook weer mee. Dat je dat in de versnellingspook voelt komt omdat die cilinders wel door de compressie heen moeten worden getrokken maar geen verbrandingsenergie afgeven. De motor staat dan behoorlijk te wankelen in de steunen, neemt de versnellingsbak daarin mee en die zit vast aan je versnellingspook dus trilt/slaat die ook. Dus laat de verstuivers reinigen of de verstuivertips vervangen en het is opgelost.

Dirk2301 (0), 17 jaar geleden

Een tip van Oldtimer, doe eens een halve liter olie op een volle brandstoftank.
Probleem zal waarschijnlijk opgelost zijn.

drossie (0), 17 jaar geleden

Wat voor olie moet ik dan gebruiken???

Dirk2301 (0), 17 jaar geleden

Mobil Arma (een ongedoopte inloopolie), ik heb gewone motorolie gebruikt (10w40)
Het voordeel van Mobil arma (of iets dergelijk) is dat het geen asresten geeft.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 0 of stel zelf een nieuwe vraag.