Peugeot 307: bonkende achterrem

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Dag allemaal,

Ineens maakt mijn peugeot 307sw rechts achter een bonkend geluid als ik rem. Als ik de rem los laat bonkt het nog heel even door en dan is het weg.
De auto rijdt in zijn vrij gewoon achteruit, dus de remmen lopen op dat moment vrij.
Soms kan ik tientallen malen remmen zonder dat geluid en dan ineens gaat het tijdens remmen R achter bonken.Een soort hard plok plok geluid. Dat blijft dan gebeuren of ik nu hard rem of zachtjes bijrem of met de handrem, maakt niet uit. Dan ineens is het weer een aantal malen niet en dan begint het weer.

Vandaag gebeurde dit voor het eerst, dus ben ik gestopt, heb het achterwiel er af gehaald om te kijken of ik iets kon ontdekken, maar ik zie niets aan de rem. Remblokken ok, geen groeven, geen overmatige roestranden. Verder gaat mijn kennis niet. Eerst dacht ik nog aan een lager, maar ja dan zou ik dit ook afzonderlijk (losstaand) van het remmen moeten horen lijkt mij en ik hoor dan niets.
Wie heeft enig idee ?

met dank
Tanja

de kroon

Geplaatst door de kroon (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

kijk eens goed of je remschijf niet gescheurd is,die scheur veranderd met warm worden en kan inderdaad dit veroorzaken

de kroon (0), 14 jaar geleden

Ok zal gaan kijken.
Dank je wel.
tanja

de kroon (0), 14 jaar geleden

Beste allemaal,

ben vandaag voor de zekerheid maar even langs peugeot gegaan. Alsof de duvel er mee speelt, geen geluiden rechts achter, ook niet na tig malen remmen. Schijven ok, blokken ok, geen scheuren, geen vuil, alles zat goed vast, wiellager niks mee aan de hand.
Daarvandaan nog maar weer even heen en weer blijven rijden en zo veel mogelijk geremd. Ineens was daar het geluid weer. Gewoon keihard geplok. Inderdaad R achter, zo plotseling als het begon, zo plotseling verdween het weer,om daarna weer licht terug te komen en daarna weer gewoon te verdwijnen.
Iemand nog een idee ?
grt
Tanja

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Gaat het geplok met de snelheid van het wiel mee? Zitten de remblokken toevallig niet te los (met speling) in de houders?

de kroon (0), 14 jaar geleden

Ja het geplok gaat met de snelheid van de auto mee, maar treedt alleen op als ik rem. Als ik de rem los laat en de auto gewoon in zijn vrij laat uitlopen,dan plokt het nog even een tiental meters mee met de snelheid van de auto, dus hoe langzamer de auto gaat hoe langzamer het geplok.

Nee de blokjes zitten niet los, althans in de garage hebben ze alles gecontroleerd. Zou je het dan niet bij elke keer als ik rem moeten horen?
nog een idee?
grt
Tanja

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Mijn ideeen zijn een eindje op. De volgende mag.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.