Peugeot 307: Minimum peil diesel dope

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: Hdi 2.0

Hallo allemaal,

Na het roetfilter doorboord te hebben gehad (zie mijn andere post) rijd ik inmiddels al 5000 km zonder problemen. Goed nieuws dus. Vanmorgen echter PIEP PIEP: "Minimum peil diesel dope bereikt".

Nu is het vrij logisch dat dit het additief is. Ik heb hem al eerder uitgelezen en toen viel me al op dat er nog maar enkele grammen in zat.

De vraag is: Een vriend van me heeft toegang tot een PP2000. Moet ik hem misschien eerst uitlezen voor de zekerheid? Daarnaast: kan ik het additief zelf bijvullen?

Bedankt alvast

Wdu010

Geplaatst door Wdu010 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Uitlezen en waardes controleren is altijd verstandig. Mocht inderdaad blijken dat het minimum nivo bereikt is, dan kun je additief (bij)vullen en moet je alsnog na het vullen de 1ste teller van additief resetten m.b.v. diagnosegereedschap.
Let wél op: het additief is een kwaad goedje!

Wdu010 (0), 14 jaar geleden

Ok Hans! bedankt voor je reactie. Wat ik doe is hem uitlezen en ik zal het aantal gram even posten. Kan ik additief gewoon zelf kopen en vullen? Teller resetten gaat gewoon via planet 2000 neem ik aan? Ik ga hem nu meteen even uitlezen.

Wdu010 (0), 14 jaar geleden

Live vanuit de auto. Hij geeft geen storingen in het additiefsysteem. In detail:

- Te laag additiefniveau: bereikt
- tankdop: aanwezig
- Totale hoeveelheid ingespoten additief in het roetfilter (1e teller): 75 gram
- Temperatuur na roetfilter: 255 gr C
- Totale hoeveelheid ingespoten additief uit het additiefreservoir (2e teller): 120 gram

Bij uitlezen FAP gegevens:
- Hoeveelheid additief 75 gr.
- Gemiddeld 452 km na een regeneratie

Verder bij het uitlezen van storingen motor:
- Roetfilterdoorboord is weg. Hij geeft nu Roetfilter zeer vervuild (bij testgegevens staat slechts gedeeltelijk vervuild).
* P1448
* luchthoeveelheid: 600000 m3/h
* Laatste regenratie: 216km
* drukverschil ingang/uitgang roetfilter: 441 mbar

- minimum additief bereikt. P1446. Kilometergrens bereikt: "Ja" km

Het roetfilter kan eigenlijk niet zeer vervuild zijn, ik heb bijna geen drukverschil nog steeds en het filter al een keer helemaal doorgeblazen met de compressor. Ziet er erg goed uit het filter. Ik zal als ik weer additief heb hem eens regenereren.

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Haha...live vanuit de auto. Je kunt additief (laten) vullen en nadien de resetprocedure van vullen additiefreservoir toepassen en storingen daarna wissen. Het kan zijn dat je nog een gewijzigde procedure toe moet passen om het systeem weer correct aan het werk te krijgen.

Nogmaals: het additief is geen lekker goedje, dus of het verstandig is om dit zelf (voor de 1ste keer) te gaan doen is geheel voor eigen verantwoording.

Wdu010 (0), 14 jaar geleden

Bedankt voot de tip. Ik zal erg voorzichtig zijn. Kan ik additief gewoon bij de automaterialen zaak halen? Of moet dat bij de dealer? Moet ik nog ergens op letten bij de aanschaf (bepaald type)?

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Als je het zelf gaat doen, dan kun je voor additief het beste naar de dealer gaan. Dan krijg je gelijk de juiste (eolys 176 of DPX 42)
Ervaringen met "ergens anders vandaan" additief heb ik niet.

Even gewijzigd, want zie net dat het mogelijk ook nog DPX 42 kan zijn vóór 11/2002 tot DAM no. 9491

Wdu010 (0), 14 jaar geleden

Ok super! dan ga ik die daar even halen morgen. Bedankt nogmaals. Ik laat even weten of het gelukt is!

Wdu010 (0), 14 jaar geleden

Zo, vandaag bij de garage geweest. Het was een kan van 3 of 4 liter wist hij me te vertellen. 102 euro excl. BTW :) Duur spulletje. Werd besteld en morgen binnen als het goed is. Ik probeer dit weekend wat foto's te maken van het bijvullen. Wie weet heeft iemand er nog eens wat aan.

Wdu010 (0), 14 jaar geleden

Gisteren de kit opgehaald. Zoals beloofd zal ik het navullen met foto's laten zien, zodat anderen er ook wat aan hebben. Ik heb alleen nog wel wat hulp nodig ben ik bang :)

Hier de ontvangen kit:

[url=http://img510.imageshack.us/i/p3200005.j...][img]http://img510.imageshack.us/img510/433/p...[/img][/url]

102 euro incl. BTW.

Wordt vervolgd!

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Op de foto zit in ieder geval de de vulslang met kraantje op de verkeerde fles.

Wdu010 (0), 14 jaar geleden

Ja je hebt gelijk! Die heb ik gewisseld inderdaad.

Het bijvullen is gelukt. Ben bezig met de laatste fase: het resetten van de auto. Ik heb de tellers gereset, echter hij geeft nog steeds de melding minimum bereikt. PP2000 geeft aan dat er 1 gram inzit. Ik denk dat ik iets vergeten ben... Iemand een idee? Teller 1 en 2 zijn op 0 gezet. (Volgens mij was alleen teller 1 nodig, maar ik had de verkeerde optie te pakken). Ik zal de foto;s later even plaatsen.

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Kan inderdaad lastig zijn om na het vullen van additief het spulletje weer werkend te krijgen. Kan een kwestie van geduld zijn, maar misschien moet je het eens proberen met het volgende: zorg dat je óf bij een tankstation staat, óf dat je ca. 15 ltr. diesel in een jerrycan hebt staan. Contact aan, contact uit, binnen 1 min. de tankdop verwijderen en ca. 15 ltr.brandstof vullen. Tankdop er weer op, contact aan (2de contact) en minstens 3 min. wachten en daarna starten.
Kijk daarna nog eens op meting gegevens additieftankje.
Die 3 minuten wachten kan bij een tankstation wél voor kwaaie gezichten zorgen. LOL
Ohw....er moet wél 15 ltr bij kunnen anders wordt het zo'n zooitje!

Wdu010 (0), 14 jaar geleden

Haha, hij zat inderdaad wel appelig te kijken toen ik weer instapte om te wachten met laptop op schoot. Hoe dan ook, je hebt weer een probleem getekkelt! De storing is er uit. Ik zal van de week even de foto's plaatsen.

Bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.