Peugeot 406 1.8 16v: bougies

Bouwjaar: 1999

Hallo,

Ik heb onlangs de bougies van het merk Beru ultrax vervangen voor originele Peugeot bougies. In eerste instantie de elektroden op 1 mm gezet. Echter de wagen liep niet mooi stationair en het leek wel of de motor veel rauwer liep, zowel op benzine als op LPG. Nu de elektroden op 0,8 mm gezet. De motor loopt nu veel mooier, behalve bij lage toerentallen wanneer je bijv in de 2e versnelling een kruising nadert en weer gas geeft. De auto begint dan te bokken en ik heb ook al een keer een plof gehoord. Nu doet zich dit probleem alleen voor op LPG, op benzine geen klachten. Betekent dit dat de eletroden nog dichter op elkaar gezet moeten worden, en wie weet wat de juiste afstand is. Overigens is de gasinstallatie van AG type DGI.

Alvast bedankt voor uw antwoord.

pieter9078

Geplaatst door pieter9078 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik denk toch dat het terugslaan van de motor (backfire) komt van een te arm mengsel. Even naar een A.G gasdealer en vragen of die het mengsel willen controleren zij kunnen dan eventueel via modemcontakt met A.G.de software iets veranderen om een beter mengsel te krijgen.

pieter9078 (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor het antwoord. Ondertussen heb ik andere bougies gemonteerd (Bosch super 4)en het probleem lijkt nu opgelost. De auto trekt goed door en bij lage toerentallen pakt ie goed op.Omdat de auto nog niet zo lang geleden bij de gasinstallateur is geweest ga ik er van uit dat het gasmengsel goed is. De installatie heeft men toen vanuit Veenendaal opnieuw ingelezen. Overigens schakelt de auto sindsdien (bij lage buitentemperaturen) pas na een aantal kilometer over op LPG, maar dit vind ik geen probleem. Ik heb gisteren ook de compressie laten meten en die was op alle cylinders 12 bar.

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Ongever een half jaar geleden zat hier p het forum een gasspecialist, Hakim, meen ik misschien dat die nog wat weet.

Hans4032 (0), 19 jaar geleden

Pieter wat voor motor heb jij? is het soms een ew motor als dit het geval is wil ik graag het type nr. v/d bougie hebben. Maar volgens mij heeft bosch geen M (25,4mm)schroefdraad met meerdere massa elektroden.

Ik heb onlangs wel eyquem bougies (RFN52HZ3A) gekocht met lange schroefdraad deze hebben ook meerdere massa elektroden 1 gewone en 3 kleinere, maar deze moet ik nog proberen.

Nu zitten er beru Z183 in, en loopt er redelijk op maar nog niet naar mijn zin.

pieter9078 (0), 19 jaar geleden

Japie, Ik heb een 1.8 16v SR van het type na facelift.Ik weet helaas niet of dit een EW motor betreft. De bougies zijn van het type Bosch super 4 met 4 elektroden. Deze bougies worden door Renault voorgeschreven wanneer een auto niet goed op LPG loopt. Voorheen waren dit BERU bougies maar het bestelnummer is hetzelfde gebleven. Ik ben net terug van een vakantie in Zuid-Frankrijk en de auto heeft perfect gereden.

Het onderdeelnummer van Renault is: 77.11.199.001 omschrijving: Bougie Gas -M F78W.

Succes!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum