Peugeot 406 Coupe 2.0i16V: bougies vervangen motor schokt

Bouwjaar: 2001

Heb een benzine motor 8CRFR met 52000km, dat bij koude motor schokte en ook niet zoveel meer vermogen heeft. Waardoor ik de originele bougies(bosch) met 1 elektrode heb vervangen door een (beter) type v bosch 0242232502 (super 4 elektroden)dat ze voorschrijven.Bij montage was me al opgevallen dat deze een kortere inschroefstuk hebben dan de orig. Dus dat wil zeggen dat de orig. dieper in de verbrandingskamer zitten dan "super4", dat ik al raar vind. Nu als resultaat met "super4" schokt de motor nog harder bij koud en warme motor tussen de 2000 en 4000 tr/min, hij heeft nu wel ietsjes meer vermogen maar nog altijd niet voldoende (een kleine duw in de rug). Kan het zijn dat mijn bobine niet zwaar genoeg is voor "super4" bougies of is het een andere oorzaak? Heb wel nog geen meetgegevens uitgevoerd of foutcodes gecontroleerd.

Pugeotek

Geplaatst door Pugeotek (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Kortere bougie's? dat lijkt mij niet goed, als je toch de boel controleerd kijk dan ook even goed naar de "spenen"van de bobine,controleren op doorslaan, een te zwakke bobine moet je eigenlijk ook merken met het aanslaan.

Hans4032 (0), 19 jaar geleden

Volgens mij heb je de verkeerde bougies en dat hij er nog op loopt is een wonder.
De schroefdraadlengte van de orginele bougie is 25,4 mm of 1" en die je nu erin hebt is 19mm ofwel 3/4"(inch) dus je komt nu ruim 6mm te kort
Zelf heb ik Eyquem RFN52HZ3A (EW) deze zijn voorzien van 3 kleine en 1 grote massa elektroden en hebben een schroefdraad lengte van 25,4mm

Pugeotek (0), 19 jaar geleden

De meetgegevens zijn inorde.Heb nog een tijdje verder rond gereden en heb van miserie terug de orig. gestoken,schokt soms nog bij koude motor. Ok,nu zou ik wel die Eyquem willen steken zoals japie850 zegd, maar wil wel weten dat je effectief meer punch in de motor hebt gekregen door die te steken?En wat heb je betaald voor dat setje?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum