Peugeot 406: Motor slaat een slag over

Bouwjaar: 2000

Bij stationair loop slaat de motor zo nu en dan een slag over. Ook bij het optrekken heb ik zo nu en dan het gevoel dat hij 'hikt' In deze 406 zit een EW7 motor met een Sagem ontsteking/brandstofsysteem. Kan dit te maken hebben met de bobine? In diverse topics werd verwezen naar deze bobines als zijnde onder de maat en aangeraden deze te verwisselen voor een electrofill bobine.
Is de bobine het blok dat boven op de motor zit, met 'spenen' naar de bougies? Als mijn idee correct is wat kost dan een electrofill bobine?

gr.

Cees

heemskerk4251

Geplaatst door heemskerk4251 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Cees, dat verhaal van die elektrofil bobine's is over de TU motoren in de 306 en de 206, bij de motor waar jij het over hebt is dit niet zo.Dat ding met die spenen is wel de bobine en die kan zoiets wel veroorzaken. Jij rijdt toch op gas? Doet hij het op benzine ook?Anders toch maar eens proberen met andere bougie's en eventueel een bobine.

heemskerk4251 (0), 19 jaar geleden

Oldtimer,

Ja, ik rijd op gas. Op benzine slaat hij ook wel eens over, maar naar mijn gevoel niet zo vaak. De bougies die er nu inzitten zijn van het merk Peugeot. Worden die er standaart ingeschroefd (door de dealer) bij de 60.000 km beurt of is het nog de eerste montage? Er zit een stempel in het onderhoudsboekje van Nefkens. De auto heeft thans 80.000 km gelopen. Welke bougies en van welk merk zal ik er inschroeven?

gr.

Cees

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Die peugeotbougie's is wel al 2e montage, over het algemeen is dat wel goed, alleen weet je natuurlijk niet echt of ze er vanaf de beurt inzitten of al eens eerder zijn gemonteerd en daarna bij de beurt niet vervangen.Bel eens met de nefkensvestiging die de beurt uitgevoerd heeft die moeten dat in de follow up wel kunnen zien.Het kan eigenlijk weinig anders zijn dat het bij lpg iets erger lijkt is normaal door de hogere ionisatiespanning nodig om de vonk door het drogere lpg-zuurstofmengsel over te laten springen.

mach2 (0), 19 jaar geleden

Ik heb een 605 2.0 16v en dit klinkt heel bekend. Mijn auto loop op ook op gas en bij mij ging het zo ver dat ie op gas backfires kreeg. Na nieuwe bougies was het probleem bijna helemaal over, hij loopt nu alleen nog zoals boven beschreven. Is het type bougies kritisch? Ik heb niet de orginele bougies maar nkg?
Groeten Nils

406rijder (0), 19 jaar geleden

Cees is je probleem al opgelost?

heemskerk4251 (0), 19 jaar geleden

Erik,

Nee, nog niet. Ik ben er inmiddels achter dat het probleem op benzine vrijwel niet voorkomt. Ik heb een week op benzine gereden en het 'hikken' komt zo goed als niet voor. Ik ben dus van plan NKG bougies aan te schaffen, omdat verstokte LPG rijders bij dit merk zweren. Of dit helpt (of niet) ik zal het je laten weten! Het kan even duren want het weer werkt niet echt mee.

gr.

Cees

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum