Peugeot 207 2010: Brandstoffilter

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 9HZ, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 80

Beste forumleden,

Ik ben bezig met het periodieke onderhoud van mijn 207 1.6 dieseltje uit 2010. Alles is inmiddels gedaan, op de brandstoffilter na. Ik heb er momenteel eentje van Bosch inzitten. Wanneer ik op kenteken/serienummer van de huidige brandstoffilter zoek, kom ik op de verkeerde uit.

Zie afbeeldingen voor het verschil. Zijn er mensen die dit probleem herkennen en weten wat voor brandstoffilter ik moet hebben?

Op de foto’s zien jullie dat de huidige o.a. een extra stekker heeft (boven en onder). Ik heb tevens een afbeelding toegevoegd van het filter dat ik telkens getoond krijg op basis van kenteken etc.

Alvast dank!

AdiVra

Geplaatst door AdiVra , lid sinds 3 maanden geleden

5 Reacties

oldford PRO, 3 maanden geleden

Dan zoek je toch met het Bosch nummer (0450907006)?
https://www.autodoc.nl/bosch/7008545

AdiVra, 3 maanden geleden

Hi Oldford,

Dat is dus juist mijn probleem. Ik heb al op dat nummer gezocht. Voor de zekerheid heb ik ook hulp ingeschakeld van de lokale onderdelen dealer die ook op de verkeerde uit kwam.
Het is heel raar, het onderdeel met hetzelfde nummer dus wijkt af. Bijna alsof ik een aangepaste versie (als dat uberhaupt al mogelijk is) erin heb zitten.

oldford PRO, 3 maanden geleden

Ik heb wel een keer een nagemaakte Bosch luchtmassameter gezien (compleet met logo's en nummers) die a) niet goed werkte en b) in formaat afweek. Misschien zit er een valse op bij jou.

Heb je de maten die ze opgeven bij de foto's vergeleken?
Rechts doorklikken tot je de foto mert de maten tegen komt.

JGC, 3 maanden geleden

En op chassisnummer in servicebox het OE nummer opzoeken en dan vergelijken?

Brandstoffilters is best een drama bij Peugeot aftermarket, heb bij mijn 206 1.4HDI ook flink moeten kijken en alsnog de verkeerde (werkt wel, past slecht).

Zou bij Peugeot voor purflux gaan overigens.

harry4203 PRO, 3 maanden geleden

die filters passen gewoon, brandstofvoorverwarming moet je overzetten, en eventuele watersensor aan de onderkant kun je los laten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 207 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.