Peugeot : brandstofpomp demonteren uit tank

Hallo,

Mijn fijne 406 op LPG heeft het zomaar begeven, althans hij start niet meer. Even gemeten en blijkt de brandstofpomp defect. Probeer het ding te demonteren maar die zwarte ring blijft op z'n plek. Is toch een schroef ring? Wie kan me vertellen hoe ik het los krijg en heeft iemand ervaring met reparatie ervan. Ohmse weerstand is oneindig, maar kan iets varieren als je op de pomp tikt.

Hoor graag van jullie, groetjes, Paul

philip8945

Geplaatst door philip8945 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Luke6720 (0), 18 jaar geleden

Je bedoeld de schroefring op de tank neem ik aan? daar zitten als het goed is wat nokjes op voor grip. Als je daar je schroevendraaier tegenaan zet en de een paar tikken op geeft komt i meestal wel los.

RAH (0), 18 jaar geleden

Die ring is idd gewoon een schroef ring. Als je er met een hamer en schroevendraaier tegen tikt moet deze wel los komen. Voor je dit gaat doen zou ik echter willen adviseren om vast een nieuwe pakking en een nieuwe ring te halen. De pakking kan als de ring los is plots een stukje groter worden waardoor deze niet meer past. En als je met een hamer en schroevendraaier aan het tikken bent kan de ring kapot gaan, dan is het handig om vast een nieuw te hebben. Voor de prijs hoef je het niet te laten, ik geloof dat pakking en ring samen nog geen ¤ 15.- kosten.

Kijk ook hier even, daar staat ook waardevolle informatie over het verwijderen van de brandstofpomp:

http://www.problemcar.nl/index.php?topic...

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Overig of stel zelf een nieuwe vraag.