Peugeot 307: Brandstoftank verliest een paar liter brandstof bij volle tank

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 HDIF 110 pk

Laats heb ik onze 307 volgetankt. Toen ik na het betalen naar de auto liep, zag ik de brandstof onder de auto uit lopen. Ik ben naar een dichtbijzijnde dealer gereden en die vertelde me dat er iets met de ontluchtingsklep fout is, en dat de complete tank vervangen moet worden. Deze kost ca. 400 euro. Het probleem schijnt vaker voor te komen bij de 307. Een nieuwe tank heeft dit probleem niet meer.

Gelukkig loopt de tank niet helemaal leeg, en als ik de tank niet volgooi is er geen probleem. Echt lekker is dat natuurlijk niet.

Mijn vragen:
1. Kan er ook iets anders aan de hand zijn? Ik heb eens aan de onderkant gekeken, maar zie niets geks.

2. Kan een tweedehands tank het probleem oplossen? Of loop ik dan grote kans dat het probleem opnieuw optreedt?

3. Zijn er ook andere mogelijkheden dan het plaatsen van een nieuwe tank om dit probleem op te lossen?

4. Is er een coulanceregeling voor dit probleem bij Peugeot Nederland? De auto is van 11-2003.

andreetje

Geplaatst door andreetje (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

206gti (0) PRO, 16 jaar geleden

Volgens mij is er een coulance-regeling maar dan moet de auto wel dealeronderhouden zijn. En monteer wel een nieuwe tank. Tweedehands kan dezelfde problemen geven.

andreetje (0), 16 jaar geleden

Ik heb inmiddels om de coulanceregeling gevraagd via de Peugeot dealer van Hunnik in Tiel waar de auto in onderhoud is geweest (goede service van ze!) maar helaas heeft Peugeot Nederland die afgewezen (te hoge km stand, 153000, en te hoge leeftijd).

Er schijnt ook een alternatieve reparatie te zijn, waarbij een 8 mm brandstofslang op de ontluchter aangesloten wordt.
Moet dan de hele tank gedemonteerd worden? Waar eindigt dat slangetje?

Herbert074 (0), 16 jaar geleden

Hoi Andreetje

ik herken dit probleem zelf rijd ik zakelijk een 307commercial en heb hetzelfde probleem gehad, hier bleek echter alleen de aansluitng van de vul pijp op de tank te lekken vraag hier maar maar ff verder naar ik hoop dat ik je een handje geholpen heb

succes Herbert074

oldtimer (0) PRO, 16 jaar geleden

Vulpijp is één met de tank en kan dus niet los vervangen worden,Herbert ik denk dat jij het over een 306 hebt.

andreetje (0), 16 jaar geleden

Komende week gaat de tank eronder uit en wordt onderzocht wat de oorzaak is. Ik zal berichten wat daar uit komt. De afgelopen tijd heb ik maximaal 40 liter getankt, zodat de tank niet ging lekken.

Ik vraag me wel af (ivm opmerking professional) of een twedehands tank van het nieuwe type geen soelaas kan bieden. Immers, het nieuwe type zou dit probleem niet meer hebben.

oldtimer (0) PRO, 16 jaar geleden

Zou kunnen als je er één kunt vinden. maar laat eerst maar eens even goed kijken ik heb ook wel meegemaakt dat hij lekte via de afdichtingsring van de tankvlotter-benzinepomp.

andreetje (0), 16 jaar geleden

Het probleem is opgelost door een slang te moneteren vanaf een geelkleurige ontluchter naar bovenin de volpijp, als ik het verhaal van de monteur goed begrepen heb.

Ik heb intussen al vele verhalen over het fenomeen gehoord:
- Het probleem doet zich uitsluitend/vooral in Nederland voor omdat de Nederlandse tankstations een hogere druk hantereren dan in het buitenland (???)
- Peugeot Nederland beweert in de krant dat het kot door een extreme vervuiling van de auto, waar zij niet voor verantwoordelijk zijn (???)
- Dealers (!) monteren tjdens de garantieperiode en daarna indien de coulanceregeling van toepassing is, een nieuwe tank. Is daar geen sprake meer van, dan monteren zij een slangetje.

Mijn conclusie: Peugeot Nederland zou alle kapotte tanks kosteloos moeten vervangen of in elk geval een goede reparatie moeten aanbieden, want hier is sprake van een grove fabrieksfout die mensenlevens kan kosten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum