Peugeot 206: cabriodak stopt halverwege

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorinhoud (cc): 2

hallo
ik heb een 206 cc met de volgende fout
het dak stopt bij het inklappen op zn hoogste punt . begint dan ook te piepen
alles werkt goed kofferklep gaat open , alleen bij het invouwen van het dak gaat het fout .
dicht kan hij dan nog wel . computer dak vervangen geen resultaat . hydraulische pomp vervangen nog steeds geen resultaat . ook de relais vervangen dit helpt ook niet . olie zit er genoeg in dus dit kan het ook niet wezen
sensoren met diag 2000 nagelopen deze werken allemaal . geeft fouitcode op openen procedure tijd overschreden . of te wel duurt te lang . maar alles gaat heel soepel en net zo snel als bij 1 die wel goed werkt. waar zou ik dit moeten gaan zoeken ??? want kom er niet echt meer uit .

dre20

Geplaatst door dre20 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (945) PRO, 7 jaar geleden

Waarschijnlijk is het dak zijn begin en eindpositie kwijt , heb je het dak een keer halverwege laten stoppen en laten staan ?
Uitlezen bij de dealer en laten resetten zou ik mee beginnen , want onderdelen vervangen op de gok , blijft/is een dure hobby.

dre20 (0), 7 jaar geleden

Had de onderdelen liggen dus de kosten zijn het gelukkig niet . En het werk tot nu toe ook niet echt . Hoe reset je het dak ? Heb de beschikking op me werk over een diag 2000 . Ouder uitleesapparaat van peugeot . Maar zie nergens een reset procedure . Fouten zijn gewoon wisbaar. Maar zodra het dak dus halverwege is bij het in de koffer gaan zit de fout er weer in . Wel geeft ie een piep signaal einde als je het dak weer sluit . Dus dicht is .

Rene Roolvink (0) PRO, 7 jaar geleden

Raadpleeg het instructieboekje voor het handmatig sluiten .

dre20 (0), 7 jaar geleden

Handmatig sluiten dat lukt wel . Hij moet het juist weer elektrisch gaan doen

dre20 (0), 7 jaar geleden

Net nog maar weer aan het zoeken geweest en eindelijk het probleem gevonden . De schakelaar aan de onderkant van het dak , te berijken via de kofferruimte , voor dak dicht . Het switchje bleef ingedrukt zitten . Terwijl hij vrij was . Bedankt voor de hulp . Mvg andre

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum