Peugeot 206: Zekering telkens defect Luchtmassameter en achterlicht (oorzaak

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: RHY, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 66

Heren, Ik heb al een tijdje een probleem met mijn luchtmassa meter en achteruit rij verlichting. deze zitten op dezelfde aansluiting (BSM-B3 van Siemens) en na het afkoppelen van de achteruit rij verlichting werkt alles wel na behoren behalve de verlichting als ik achteruit rij. nu heb ik met de piep stand op de multimeter de schakelaar van de versnellingsbak getest en deze lijkt in orde (groene en witte kabel de groene wordt gevoed vanaf de BSM en loopt naar de versnellingsbak schakelaar. nu loopt de witte kabel denk ik naar de achterlicht units. het vreemde is dat het af en toe wel goed gaat.

Wat heb ik zelf al gedaan:

* Achterlichten gecontroleerd;
* Trekhaak bekabeling losgekoppeld;
* Versnellingsbak schakelaar doorgemeten
* BSM vervangen
* Amp gemeten tussen de lampen als deze werken ong 3 Amp
* De witte kabel die vanaf de versnellingsbak schakelaar loopt maakt blijkbaar onderweg naar achteren kortsluiting met de massa. (gemeten met een multimeter) en als ik de voltage meet meet ik 1,3volt

Graag zie ik jullie reactie tegemoet waar ik moet zoeken

ndrenth

Geplaatst door ndrenth (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Diagnoseoplocatie.nl (0) PRO, 7 jaar geleden

De schakelaar die je bedoelt is de achteruitrij schakelaar denk ik?

Mvg diagnoseoplocatie.nl

ndrenth (0), 7 jaar geleden

Hoi,

Dat klopt,die heb ik nu afgekoppeld zodat de zekering heel blijft (storing gereset via de obd). Ook heb ik de trekhaak weer verbonden en nog steeds werkt alles behalve als ik die schakelaar weer aansluit dan klapt de zekering er meteen uit.

harry4203 (555) PRO, 7 jaar geleden

schakelaar kan ook sluiting hebben, even aansluitingen meten tov buitenkant schakelaar.

ndrenth (0), 7 jaar geleden

Hallo Harry,

Net even gemeten versnelling in z'n achteruit en met de multimeter beide pinnen met de buitenkant en zelfs met de min pool van de accu gemeten, de schakelaar lijkt dus in orde.

ndrenth (0), 7 jaar geleden

Probleem is verholpen, de schakelaar maakte wellicht af en toe sluiting, daarnaast zijn de kabels hiervan vanaf de BSM naar schakelaar en naar de zekeringkast onder het stuur volledig vervangen.

ndrenth (0), 7 jaar geleden

Zoals hierboven vermeld:

Probleem is verholpen, de schakelaar maakte wellicht af en toe sluiting, daarnaast zijn de kabels hiervan vanaf de BSM naar schakelaar en naar de zekeringkast onder het stuur volledig vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum