Peugeot 406: Carkit, radio en speakers.

Bouwjaar: 2000

Hallo, mijn broer heeft een 406 gekocht. Nu wil die er echter een andere radio in hebben. Ik heb gekeken en er zitten alleen speakers in de 2 voorportieren. Dus wil eigenlijk een compo setje kopen en deze inbouwen(dus tweeters boven, woofers in de deuren en scheidings filters er tussen). Nu heb ik echter geen zin om alle bedrading er opnieuw in te leggen, dus nou was mijn vraag of de speakers apparte bedrading hebben. Dus loopt er gelijk vanaf het (iso??) blok bedrading apart naar de tweeters en naar de deuren, of word dit onderweg ergens afgetapt? Nou kom ik gelijk bij mijn tweede vraag, ik heb dus de, oude, radio er uitgehaald, nu heb ik gekeken naar de aansluitingen, deze lijken wel erg veel op normale iso blokken. Maar klopt dat? Ik weet dat veel auto merken hun eigen systeem gebruiken? Moet hier nog een adapter stukje tussen van "peugeot" naar "iso" stekker? Nu de achter speakers, daar moet 6 x 9 ovaal in toch? Er zit nu een dichte hoedeplank in. Hier moeten dus gaten in komen. Nu heb ik gezien dat daaronder een metalen "hoedenplank" zit met een uitsparing voor de magneten van de speakers. Tussen deze twee hoedeplanken zit echter niet veel ruimte.. Moet ik daar rekening mee houden of passen de meeste ovale speakers er wel in? En zit de bedrading er al? Dat was het wat betreft de audio.

Echter moet er natuurlijk ook een carkit in. Welke draad kleuren zijn echter precies de constante+, de schakel+ en de aarde? De carkit neemt maar heel weinig stroom, ik wil deze dus gewoon van het iso blok aftappen.

Ik heb geprobeerd te zoeken op "406", dit werkt echter op een of andere manier niet, ik hoop dus niet dat ik vragen stel die al veel eerder zijn beantwoord. Als dat wel zo is, sorry, maar ik kon het dus niet vinden of deze vragen al eerder zijn gesteld.

Frans3269

Geplaatst door Frans3269 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 19 jaar geleden

Zoeken :
Peugeot , radio inbouwen.

heemskerk4251 (0), 19 jaar geleden

Frans,

Ik heb nog een speakerset liggen speciaal voor de 406 van de tweede generatie. Het zijn Harman Kardon speakers en ze klinken fantasties. Met alle aansluitmiddelen. Dus twee tweeters, twee voordeurspeakers en twee (ovale) hoedenplankspeakers. De aansluitstekkers die eruit zien als ISO stekkers kan je niet als zodanig gebruiken. De draadjes zijn anders gerangschikt. Plug je deze stekkers in een radio dan kan je de raarste storingen verwachten. Niet doen dus. Zoals Oldtimer Jansen al beschreef kan je bij de dealer voor een gering bedrag een adaptersnoertje kopen met een aansluitschema. Heb je belangstelling voor de speakers voor 50 euro zijn ze van jou.

Email: Heemskec@wanadoo.nl

gr.

Cees Heemskerk

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.