Peugeot 406 1.8 16v sr break: Interieurverlichting (vertraging)

Bouwjaar: 1998

Zeer tevreden met deze fantastisch rijdende auto. Maar ik heb toch een mieren...... luxevraagje. Klopt het dat er op de break 1.8 16 sr geen vertraging in de binnenverlichting zit? Mijn vader heeft een p.405 18 gr (zijn tweede alweer) waar de binnen verlichting pas uit gaat als de auto op slot wordt gezet of als de auto wordt gestart. Bij mijn 406 gaat het licht gelijk al uit bij het sluiten van de deuren. U leest al dus niet echt een probleem maar meer een vraag.

j.beunderman

Geplaatst door j.beunderman (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Jochem, ik denk dat er even naar gekeken moet worden maar dat kan alleen maar bij de dealer omdat deze schema's alleen nog maar op papier zijn.Als ik er aan denk zal ik volgend jaar even in het schema van jou auto kijken hoe het zit.Mits ik natuurlijk alle drank en oliebollen overleef.

RAH (0), 19 jaar geleden

Bij mijn 406 (1997) gaat de binnenverlichting ook meteen uit bij het sluiten van de deuren. Volgens mij is dat normaal.

jabijl (0), 19 jaar geleden

Ik ben in bezit van 406ST 1.9 td uit 1996 en bij mij gaat de verlichting uit zodra de deur gesloten wordt. Toen ik je vraag las ben ik er eens wat dieper in gedoken, want ik vind het ook wel een interessante vraag.

Ik heb in het electrisch schema gekeken (vraagbaak peugeot), maar kan geen tijdschakelaar vinden.Echter in de handleiding van de auto staat dat de interieurverlichting tijdbediend! is.
Het kan zijn dat er ergens een condensator kapot is, dan gaat je licht inderdaad direct uit. Het kan ook zijn dat er geen tijdvertraging in zit.

Ik ben benieuwd wat de expert ervan vind........

mvr, Arjan

jabijl (0), 19 jaar geleden

Volgens de Peugeot-dealer zit er in de 406TD ST-uitvoering geen timergestuurde verlichting (bouwjaar 1996/1997).

Het is dus aan/uit bij openen/sluiten deuren. Ik weet niet hoe het bij de nieuwere auto's is

gr, Arjan

Alleen op de SV uitvoering zit wel een timergestuurde verlichting

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum