Peugeot 206: Centrale deurvergrendeling afstandsbediend

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.4 HDI

Bij aanschaf van mijn 206 HDI was de afstandsbedienbare sleutel beschadigd, rubber boven een van de bedieningsknoppen gescheurd.
Hierdoor kon mijn auto dus nog wel open maar niet meer met de afstandsbediening op slot.
Aangezien ik dit graag wel werkend wou hebben heb ik een dealer opgezocht voor het bestellen en inleren van een nieuwe sleutel.

Dealer 1:
Nieuwe sleutel besteld.
Uurtje bezig met inleren, wou niet lukken > komt u later maar even terug, dan is de expert aanwezig.
Later > Uren bezig met inleren, sleutel ombouwen, binnenwerk oude sleutel overzetten in nieuwe sleutel, heeft ook allemaal niet geholpen > Conclusie: verkeerde sleutel besteld meneer, excuses, u wordt gebeld als de nieuwe sleutel binnen is.
Vervolgens nooit meer wat van gehoord en gezien de klantvriendelijkheid ook niet meer naar gevraagd. Resultaat was wel dat ze mijn oude sleutel die het eerst nog half deed nu helemaal gesloopt hadden, wel starten/cv direct in deur, geen afstandsbediening functie meer.

Een maand later, Dealer 2:
Nieuwe sleutel besteld.
Weer een uurtje bezig met inleren, wou weer niet lukken > maakt u maar een nieuwe afspraak voor het inleren.
Zo gezegd zo gedaan, 's morgens auto ingeleverd, eind van de middag weer ophalen, nog niet gelukt > Conclusie: er moet een nieuwe computer in, of een nieuwe ontvangerunit voor de afstandsbediening, dat kost dan € 600 of € 300 euries, en oh ja, we weten niet aan welke van de twee het ligt.

Oftewel: € 900 betalen en het werkt volgens de dealer (ik heb er nog steeds mijn twijfels bij, heb dat dus ook NIET gedaan, wel de sleutel betaald en meegenomen trouwens, inclusief onderzoekskosten etc etc nog iets van € 130 gekost)

Het eerste gedeelte is overigens wel gelukt (het eigenlijke inleren) dus de auto start wel met deze sleutel en gaat er ook mee op slot (gewoon in de deur), het enige wat niet werkt is de afstandsbediening.
Het zelf volgens het boekje aanmelden heb ik destijds diverse malen geprobeerd maar dit mocht niet baten.

Iemand hier ervaring met nieuwe afstandsbedienbare sleutels? En dan voornamelijk het niet werken van het afstandsbedienbare gedeelte?

bve87

Geplaatst door bve87 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 12 jaar geleden

uitlezen met dealer apperatuur,

in de parameters controleren als het singaal wordt ontvangen, wordt hij niet ontvangen dan is de ontvanger defect...

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

De ontvanger van de afstandsbediening zit in de COM 2000. Dit is de peugeot benaming voor de complete stuurschakelaar. Dit zal waarschijnlijk ook het onderdeel zijn waar het prijskaartje van de 300 euro aanhangt. Via deze ontvanger in de COM 2000 komt het terecht in de BSI. De BSI is kortweg gezegd de elektronische kast die de meeste functies aanstuurt, dus ook de centrale portiervergrendeling. Wat te doen: uiteraard eerst laten controleren of er tijdens bedienen van de afst.bed. signaal afgegeven wordt. Dit kan m.b.v. een speciaal (dealer) testkastje. Als dit naar behoren werkt, dan zou er gekeken kunnen worden of er een software-update voor deze BSI is en daarna tevens bekijken of alle parameters/functies in de BSI correct ingesteld staan, met name de juiste instelling van de configuratie voor/van het merk Texton of Magneti marelli, uiteraard weer gevolgt door een synchro-procedure van de afst. bed. Wat we een tijdje gehad hebben bij 307 met originele sleutel/afstandsbediening was dat er een serie foute tussen zat (aldus de firma Carlock systems) Deze afstandbedieningen waren ook met geen mogelijkheid werkend te krijgen. Als we dan een sleutel/afstandsbediending bij Carlock systems bestelden, was het inleren, afst. bed. synchroniseren en werken! Raar maar waar. Of dit wellicht ook bij 206 voorkwam, durf ik niet met zekerheid te zeggen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.