Peugeot Partner: cillinderkop vervangen peugeot partner

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

hallo iedereen,

ik sta op het punt de cillinderkop te vervangen van mijn partner, weet iemand of heeft iemand documentatie betreffende de timing ? of kan iemand mij dat vertellen?

alvast bedankt

bassie1983

Geplaatst door bassie1983 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Partner? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 13 jaar geleden

ik ga ervan uit dat je de DW8 motorcode code hebt??in je nokkenas poulie moet je in een aangebracht gaatje en achterliggend draadgat in de kop een boutje m8 draaien en je pomp poulie moet je een boortje van 6 mm insteken dan staat dit vast op tijd,je krukas moet je eigenlijk blokkeren met blokkeerstift tegen het vliegwiel aan maar als jij de krukas goed aftekend en ook je vliegwiel (voor zekerheid)kan er niks gebeuren,ik teken altijd het vliegwiel ook af omdat je sommige motoren hebt met spieloze poulie's kan je altijd het merkteken terugvinden op je vliegwiel,maar deze is zeer makkelijk,ik zou ook de waterpomp vernieuwen nu heb je toch alles los.

bassie1983 (0), 13 jaar geleden

oke dat is inderdaad gelukt, nu is het wachten op de nieuwe cillinderkop omdat van deze de nokas is gebroken door een lager wat de geest heeft gegeven, is dit een bekend probleem bij een peugeot partner?

bedankt voor de hulp

peugeottechnieker (0) PRO, 13 jaar geleden

Als het lager de geest gegeven geeft dan zou het kunnen dat je b.v. te weinig oliedruk hebt waardoor de smering van het lager niet goed is. Of er zit een olie kanaal verstopt.
Het is eigenlijk niet echt een bekend euvel hoor ! Maar gewis je er van dat de olie druk goed is anders heb je over een tijdje weer het zelfde probleem.!
Kijk ook eens naar de andere lagers van de nokkenas of je daar sporen van slechte smering ziet dan heb je al een beetje een indicatie over hoe de smering is geweest in het verleden.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner of stel zelf een nieuwe vraag.