Peugeot Partner: Olie lekkage achter vliegwiel

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: peugeot 1.6 HDI

Hallo allemaal,

Tijdens het vervangen van de koppelingsplaten, drukgroop en druklager merkte ik op dat het koppelingshuis aan de onderkant vettig was. Dus ik dacht dat dit wel eens zou kunnen duiden op lekkage van de krukaskeerring. Toen ik het vliegwiel had verwijderd trof ik de keerring in prima staat aan. Na enig speurwerk zag ik uit de gaten van de juist verwijderde bouten van het vliegwiel, oliesporen vandaan komen. Niet zomaar een druppeltje. Nee, het bleef lopen in behoorlijk tempo.
En nogmaals...Ik zag geen lekkage aan de keerring. Is dit mormaal? Heb ik nu een groot probleem ? Hoe los ik dit op?
Km stand 240000

Bij voorbaat bedankt voor jullie reactie.

Groetjes Herman

hermanicus de echte

Geplaatst door hermanicus de echte (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Partner? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

harry4203 (460) PRO, 13 jaar geleden

dit hoort zo, olie aftappen, en nieuwe vliegwielbouten met loctite monteren.

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Vanwege je opmerking over vettigheid aan onderzijde kopp.huis......kijk gelijk naar het draadeindje met moertje van de carterpanbevestiging naast onderzijde koppelingshuis = moertje eindje losdraaien, tapeindje controleren op vastzitten, zo nodig vastzetten, en moertje weer aandraaien.

hermanicus de echte (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor jullie reactie, al ben ik wel wat laat. Ik heb de karterolie afgetapt en vervolgens de bouten van het vliegwiel verwijderd deze gereinigd en vervolgens de draadeinde met lock tight behandeld en vervolgens weer gemonteerd. Zoals jullie weten heb ik de koppelingsplaten vervangen samen met het druklager en drukgroep. Het was me een hele klus. Vooral zonder verwarming in de garage zonder brug of motortakel.(heb met krikken gewerkt) Maar alles is prima in orde nu. Heb er echt de tijd voor genomen. Heb trouwens ook maar meteen de krukaskeerring vervangen.

Nogmaals bedankt.
Groetjes, Herman

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner of stel zelf een nieuwe vraag.