Peugeot 307: claxon doet het niet

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16v

ik heb een 307 cc waarvan de claxon het niet doet ik heb de horen onder de bumper getest via acculader en doen het wel, de zekering is goed
ik heb het stekkertje losgenomen van de hoorn onder de bumper en doorgemeten of er stroom op zit dmv. auto op contact en iemand op het stuur laten drukken, maar geen stroom. Ligt het soms aan een los contact in het stuur, ik waag het niet los te halen i.v.m de airbag.
gaarne uw reactie,

maz3

Geplaatst door maz3 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldtimer (0) PRO, 14 jaar geleden

Je gedachtengang klopt helemaal.

maz3 (0), 14 jaar geleden

hoe bedoel je dat? oldtimer jansen ik omschrijf het zo hoe ik het gedaan en ondervonden heb.

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

je gedachtengang klopt helemaal = je hebt het bij het juiste eind. Meestal is de oorzaak het massadraadje in het stuurwiel (slecht contact), dus moet de airbag eraf. Beste oplossing is om het massa-stekkertje er af te knippen en een oogje aan het draadje te zetten, klein gaatje boren in het aluminium van het stuurwiel en het oogje vast te zetten met een klein parkertje. Als je verstandig bent, reinig je gelijk de 3 contacten.

germieke (0), 14 jaar geleden

Ik heb dit probleem bij een 206 opgelost door de draden bij de claxon 2 cm in te korten. Draden waren vervuild en gaven geen kontakt meer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.