Peugeot 307: Claxon werkt niet [maar stuurairbag komt niet los]

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat

Hallo, nieuw op het forum hier. Al wel veel gelezen.

Auto tweedehands gekocht, claxon werkt niet. Geen probleem tot je naar de APK gaat... Geen probleem, googlen en uiteraard de oplossing gevonden -> airbag er uit en dan die contactpunten schoonmaken/verbeteren.

Leuk... maar de airbag wilt er met geen mogelijkheid uit. Naar mijn monteur gegaan, krijg het ook niet voor elkaar. Auto is naar twee peugeot dealers geweest en niemand krijgt de airbag er uit.

Dus nu denk ik er aan om een aparte schakelaar te plaatsen in het dashboard om maar door de APK heen te komen.
Ik zie dat de claxon aansturing via de COM2000 (?) loopt, kan ik dat signaal ergens opvangen zodat ik er een schakelaar tussen kan plaatsen? Neem aan dat de stuurschakelaar een relais ergens schakelt? Zie diversen stekkers/draden aan de die COM unit vastzitten, hopelijk zijn er een of twee van de claxon??

Diemux

Geplaatst door Diemux (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Mark2431972 (0), 6 jaar geleden

Op youtube staan meerdere filmpjes om je airbag te verwijderen....

Diemux (0), 6 jaar geleden

Hallo Mark, ja heb ik gezien, ik betwist ook niet dat het niet kan echter krijgen wij (lees; ik, mijn eigen monteur en 2x peugeot dealer) het niet voor elkaar. Een van de dealers zei zelfs toen we hem belden "oh ja dat kan soms lastig zijn maar daar hebben wij een speciaal stuk gereedschap voor". Het mocht niet baten...
Dus waarschijnlijk is het mechanisme niet meer goed (je voelt de clips/stangetjes gewoon veren maar de airbag komt niet los).

Rene Roolvink (0) PRO, 6 jaar geleden

Inderdaad kan het soms lastig zijn . Vanuit beide kanten tegelijk indrukken , en een beetje heen en weer met de veer spelen . Dus links iets meer , rechts iets meer , enz. enz.
2e persoon aan de airbag trekken / duwen / trekken .
Misschien onnodig om te melden , maar haal wel eerst de accupool los en wacht minimaal 2 minuten . En denk aan de eventuele radiocode.

Diemux (0), 6 jaar geleden

Nou met twee man is het toch gelukt!! Wat blijkt; de vorige eigenaar heeft het ook eens laten "repareren". Geen idee wat ze wilde bereiken maar er was een soort kit her en der gesmeerd om het drukpunt iets te verlengen. Geen idee of dat ooit geholpen heeft. Resulteerde natuurlijk wel in een airbag die vastgeplakt zat...

Rene Roolvink (0) PRO, 6 jaar geleden

De aanhouder wint . Mooi dat het is gelukt . De claxon ook hersteld ?

Diemux (0), 6 jaar geleden

[quote=Rene Roolvink]De aanhouder wint . Mooi dat het is gelukt . De claxon ook hersteld ?[/quote]

Ja. Had geen oogje beschikbaar dus heb de onderzijde van die drukconnector gevijld voor betere geleiding. Gaatje geboord in het stuur en een gaatje in dat connectortje. Schroefje er door heen en het werkt weer prima!

En uiteraard die kit bende weggehaald.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.