Peugeot 307: climate control

Bouwjaar: 2003, Motorcode: 2.0 HDI

De climate control houd de tempratuur niet constant hij is ongeveer 2 graden te koud en word bij lange ritten alleen meer kouder.
de buiten tempratuur meter geeft ook niet goed aan ongeveer ook 2 graden verschil te koud, heeft die er ook invloed op??
wie heeft er mischien een oplossing voor mij.

ikke1

Geplaatst door ikke1 (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

206gti (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=ikke1]De climate control houd de tempratuur niet constant hij is ongeveer 2 graden te koud en word bij lange ritten alleen meer kouder.
de buiten tempratuur meter geeft ook niet goed aan ongeveer ook 2 graden verschil te koud, heeft die er ook invloed op??
wie heeft er mischien een oplossing voor mij.[/quote]
De temperatuurvoeler die binnen zit wil wel eens een verkeerde waarde meten en daardoor wordt er te lang gekoeld. De sensor zit achter de sleufjes in het dashboard links boven het kastje. Met een klein ventilatortje wordt de lucht naar binnen gezogen. Deze wil wel eens vastzitten.

ikke1 (0) PRO, 16 jaar geleden

die is al vervangen en het aico panneel ook al maar helpt niets.
kachel motors van de mengklep en verdeelklep gaan ook goed heen en weer bij het aanstuur met de computer.

oldtimer (0) PRO, 16 jaar geleden

buitentemperatuur heeft wel zeker invloed op de binnen temp.
Kijk eerst even of hij in de BSI wel goed geconfigureerd is, soms wordt hij bij een herprogramering wel eens verkeerd gezet en dan krijg je zulke storingen.

wkhoek (0) PRO, 16 jaar geleden

het is mogelijk om het systeem te "resetten" hiervoor moet vlgs mij de "off" knop 5 seconden ingedrukt blijven. Als dit trouwens een sw is, ben ik benieuwd of dit euvel zich ook voordoet als je een lange rit maakt met de beweegbare hemel bekleding gesloten. (de zonnesensor kan via het glazen dak gestoord worden door overmatig zonlicht). Ook kan de audio installatie (of de fabrieks navigatie, afhankelijk van uitvoering) op een lange rit dusdanig heet worden, dat deze de binnen temp. sensor beinvloed. Hiervoor kun je dan de binnen temp. sensor inpakken in "bobbeltjes" plastic.

Maar ik zou eerst ervoor zorgen dat de buitentemp. sensor goed registreert.

ikke1 (0) PRO, 16 jaar geleden

Morgen ga ik deze oplossingen proberen en laat wel weten of er iets heeft geholpen.

henksuper (0), 16 jaar geleden

en...heeft dit geholpen? die van mij is geen sw, maar wel met een 2.0 motor -ook van 2003.-die van mij regeld ook niet lekker..zonder de airco aan wordt de kachel veel te warm..ik zal hem morgen ook ff resetten..

reindor (0), 16 jaar geleden

[quote=206gti][quote=ikke1]De climate control houd de tempratuur niet constant hij is ongeveer 2 graden te koud en word bij lange ritten alleen meer kouder.
de buiten tempratuur meter geeft ook niet goed aan ongeveer ook 2 graden verschil te koud, heeft die er ook invloed op??
wie heeft er mischien een oplossing voor mij.[/quote]
De temperatuurvoeler die binnen zit wil wel eens een verkeerde waarde meten en daardoor wordt er te lang gekoeld. De sensor zit achter de sleufjes in het dashboard links boven het kastje. Met een klein ventilatortje wordt de lucht naar binnen gezogen. Deze wil wel eens vastzitten.[/quote]
Ik ondervind hetzelfde probleem, langs de dealer geweest en die vertelde mij waar het ventilatortje zit om de aangezogen lucht te meten.
Ik heb vanmiddag gekeken, maar achter die gleufjes in me dashboard zit helemaal niets. Rara!!!
Die gleufjes in mijn dashborad zitten rechts van mijn radio.
Ik ben in het bezit van een 307 SW Pack 2.0 16V uitvoering uit Feb 2004.
Graag een helpie.

henksuper (0), 16 jaar geleden

hoii nou ik heb met een luchtspuit heel even in het roostertje naast de radio geblazen,en nou doet hij het weer goed...mischien heb ik zo geluk gehad??
veel sucses!!

reindor (0), 16 jaar geleden

[quote=henksuper]hoii nou ik heb met een luchtspuit heel even in het roostertje naast de radio geblazen,en nou doet hij het weer goed...mischien heb ik zo geluk gehad??
veel sucses!![/quote]
Henk bedankt voor je info, alleen weet ik niet of ik er wat mee opschiet, dit omdat er niets achterzit.
En tevens wat waren bij de problemen, en zit achter het rooster wel een zgn, ventilator die de luchttemp. meet??

oldtimer (0) PRO, 16 jaar geleden

Waarschijnlijk is je ventilatortje met temperatuursensor eraf gevallen en hang hij nu ergens achter of naast de radio.

reindor (0), 16 jaar geleden

[quote=oldtimer]Waarschijnlijk is je ventilatortje met temperatuursensor eraf gevallen en hang hij nu ergens achter of naast de radio.[/quote]
Gaat ik vd week ff kijken, zou inderdaad kunnen, omdat er destijds een carkit is ingebouwd bij de vorige eigenaar.
De bekabeling zit wel tussen het gedeelte dashboard waar het zgn. rooster inzit. Is waarschijnlijk al een keer los geweest met de gevolgen van dien.
Je hoort t.z.t nog van mij. In ieder geval alvast bedankt.

droedel (0), 15 jaar geleden

Om bij dit sensor ( ventilator ) te komen moet je dan het dashbord kastje verwijderen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum