Peugeot 206: Climate control start soms niet mee met rest van auto

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600

Beste,

Sinds afgelopen week ben ik in het bezit van een Peugeot 206 SW 1.6 16v Quicksilver. De auto bevalt ontzettend goed op één kleine storing na. Het is nu al 2 keer voor gekomen dat wanneer ik de auto start, om een of andere reden de climate control niet mee op start. Wel blaast op dat moment de blower op de voorruit op volle toeren. De knoppen van de climate control zijn op dat moment onbedienbaar en de blower kan dus ook niet worden uitgezet of op een andere stand worden gezet. Ook is de verlichting van het schermpje volledig zwart.

Wanneer ik de auto uit zet, sleutel uit contact haal, en even wacht tot alle dashboard lichtjes gedoofd zijn (dus ook de km-stand niet meer zichtbaar is), en ik de auto opnieuw start was er in beide gevallen niks meer aan de hand en deed de climate control het weer naar behoren. Wat me de 2e keer dat het gebeurde opviel, is dat er bij het uitzetten (nadat de storing aanwezig was geweest) , er ineens wel een paar halve symbolen op de display van de climatecontrol zichtbaar waren (zie foto). Ook deze verdwenen na een paar minuten samen met de km-stand wanneer ik de auto na de storing had uitgezet.

Ik heb dus het idee dat het probleem niet direct in de werking van de climate control zelf ligt (aangezien die prima werkt wanneer hij gewoon met de rest van de auto mee start), maar dat het probleem meer ligt in het systeem dat het signaal geeft aan de climatecontrol dat de boel aan moet (maar hier heb ik verder helemaal geen verstand van).

Ik hoop dat iemand op dit forum dit probleem kent en mij hiermee verder kan helpen. Als de oorzaak van het probleem duidelijk is kan ik hiermee naar de garage zonder dat ze eerst een hoop tijd gaan steken in het zoeken naar het probleem of doen van on relevante reparaties.

Alvast bedankt voor de hulp!

ThijmeNijhof

Geplaatst door ThijmeNijhof (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.