Peugeot 206: co2 te hoog peugeot 206 1.1 1999

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1

Hallo. Vorige week moest mn auto gekeurd worden. Afgekeurd wegens het volgende:

Lekke uitlaat.
Rembekrachtiging rechts achter niet werkend
Knipperlichten achter waren niet oranje
Lichtbeeld koplamp rechtsvoor
Co2 meting te hoog

Nu heb ik de uitlaat dicht gesmeerd met gumgum, de rembekrachtiging rechtsachter weer werkend gemaakt en nieuwe knipperlichten erin gezet.

Vandaag herkeuring; Uitlaat is goed, rembekrachtiging en knipperlichten ook prima in orde. Luchtbeeld koplamp rechtsvoor niet goed. De man krijgt m ook niet goed. Iemand advies over de koplamp?

En de co2 meting is alweer te hoog. Waar kan het aan liggen? Volgens de meneer moest ik injectiereiniger in de benzinetank gooien en m dan flink in toeren trappen. Dit heb ik een paar keer gedaan (45 in zn 1, 90 in zn 2 en 110 in zn 3), nu heb ik maandag weer een nieuwe afspraak voor de herkeuring maar ik ben bang dat ie er weer niet door heen komt. Wat kan er nog meer aan de hand zijn dat de co2 meting te hoog is?

Heeft vorige maand een klein beurtje gehad, dus nieuwe motor en versnellingsbak olie en luchtfilter maar daar kann het probleem vast niet wegkomen.
Ik las iets over een katalysator die stuk kan zijn, kan het daar aan liggen?

Ik zou graag iemand vinden die het antwoord weet, anders word het de 3e keer dat ie afgekeurd word en dan heb ik 60euro betaald voor niks.

Heren, (of dames) alvast bedankt voor de moeite :)

Vrgr thomas

1.1Peugeot206

Geplaatst door 1.1Peugeot206 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 11 jaar geleden

wat zijn de overige waardes van de 4 gas test, zo wel stationair als op toeren gemeten?

oldford (0) PRO, 11 jaar geleden

CO2 kan eigenlijk niet hoog genoeg zijn en wordt niet gecontroleerd. Je zal wel bedoelen dat het CO te hoog is.
Kapotte katalysator is daar 1 van de redenen voor. Maar een probleem met de inspuiting kan het ook veroorzaken.

Weet je alle waardes van de 4-gas test? (CO, CO2, HC, O2 en Lambda getal)

1.1Peugeot206 (0), 11 jaar geleden

Hallo renaultmonteur en oldford.

Ik heb de metingen niet opgeslagen tijdens de test, had ik dit wel moeten doen?
Maandag heb ik een nieuwe afspraak, ik ga er wel even een video van maken, en mocht ie er dan alweer niet doorkomen dan zal ik de video uploaden.

Een kapotte katalysator, kan dat de oorzaak zijn? Welke oorzaken zijn er nog meer bij jullie bekend dat die niet door de CO (precies, geen CO2) meting heen komt? Ik vind het vrij lastig namelijk, vorig jaar is ie zonder problemen door de apk heen gekomen, en ik hoor de katalysator geen lawaai maken. Heb bij een autobedrijf een vloeistof gekocht die de motor en de uitlaat hoort schoon te branden, dus ik heb een paar keer vanuit stilstand 45 in zn 1, 90 in zn 2 en 110 in zn 3 gereden (plankgas) en dit een paar keer herhaald. Volgens de monteur moest ie dan er wel door heen komen.

Wie weet trouwens hoe ik het lichtbeeld aan kan passen van de rechterkoplamp? De monteur heeft geprobeerd te lamp omhoog/omlaaag te draaien maar dit zonder succes. Het lampje zelf zat er goed in.

Alvast hardstikke bedankt. vrgr thomas

hans4074 (0) PRO, 11 jaar geleden

Het is wel zaak om net voor de keuring dit motortje goed warm te RIJDEN. Zeker de wat oudere 206 is daar best gevoelig op. Gezien z'n leeftijd is er waarschijnlijk ook al eens een nieuwe/andere katalysator ondergegaan. Als dit dan ook nog een "goedkoopje" is geweest, dan is het zeker aan te raden em eerst goed warm te rijden..... en dan maar duimen.
Lichtbeeld aanpassen? Wat is daar verkeerd aan?

1.1Peugeot206 (0), 11 jaar geleden

De peugeot is goedgekeurd met de ogen dicht. Heb de auto op marktplaats gezet omdat ik volgend jaar niet met hetzelfde probleem wil zitten.
Over het lichtbeeld; De binnenkant van de koplamp zat los, dus ik heb voor 80euro een nieuwe koplamp opgehaald.

Bedankt voor de reacties. Gr thomas

Hans4040 (320) PRO, 11 jaar geleden

Bedankt voor de feedback.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.