Peugeot 406: communicatie airbagmodule

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: xu

aan de testkast heb krijg ik geen verbinding met de airbag-module,side-bags heb ik geen problemen mee.
Wie kan mij vertellen waar deze module zit,en wat er aan kan mankeren,behalve dat ie stuk is,want daar ga ik gemakshalve maar van uit.
Verder krijg ik nog de melding dat de permanente + van het multifunctionele display afwezig is,maar kan deze melding komen door het ontbreken van een fabrieksradio?

hobby-monteur

Geplaatst door hobby-monteur (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Je krijgt geen verbinding met airbag-module. Bij op contact zetten, heb je dan wel het airbag-symbooltje in instr.paneel? En na starten en lopen van de motor, krijg je dan melding airbagstoring op MF display incl. brandend airbaglampje?
De airbag-module/EBE zit gemonteerd op de bodem onder de handrem-console.
Aan te nemen dat je de simpelste controles al hebt gedaan, zoals controle van de zekeringen, zou je moeten gaan meten met behulp van een juiste schema.
Voor wat betreft radio en melding MF display: als de fabrieksradio onlangs is verwijderd en daarvoor in de plaats een aftermarket-radio is geplaatst, zijn er verschillende instellingen die gewijzigd moeten worden. In ieder geval in de BSI en vermoedelijk ook in MF display.
Je geeft enkel aan dat fabrieksradio ontbreekt, dus niet bekend of hier een ander toestel in gezet is en correct aangesloten is.

hobby-monteur (0), 12 jaar geleden

hoi Hans,
bij draaiende motor geen melding van een airbag storing op het display,
ik heb ook geen lampje wat gaat branden,maar dat zou ook kunnen betekenen dat degene van wie ik de auto heb gekocht het betreffende lampje heeft verwijderd.Ik zal vanmiddag de module eens opsporen en er wat metingen aan verrichten,maar ik heb zelf het donkerbruine vermoeden dat 'ie "dood" is.
Voor zover ik kan zien zijn de instellingen met betrekking tot een fabrieksradio geheel gewijzigd,dus of hij heeft er nooit in gezeten of hij is aangepast,wat mij eerder wel is opgevallen is dat de stuurdraad van de radio verbonden was met een draad van de com,zodat de radio aanging als je de deuren van het slot deed,dit heb ik gewijzigd,dit gaf soms wat vreemde storingen,het geheugen van het display etc. blijven wel bewaard,dus waar die permanente + dan voor mag wezen is mij ook niet helemaal duidelijk.Het is ook geen ernstige storing,zoals die van de ab-module,maar het ziet er niet zo netjes uit als ik iedere keer dat storinkje in de lijst heb,haha.

pieterp9094 (0) PRO, 12 jaar geleden

wat is je probleem eigenlijk ? is er een storing met de airbags ?

hobby-monteur (0), 12 jaar geleden

Ik heb een en ander getest,het probleem was dat ik geen communicatie heb met de testkast,en het lampje airbag in het dashbord brand niet.
Na meting het volgende kunnen uitsluiten.

Draad CC01A heeft spanning
Draad M656 heeft massa
Draad 6542 heeft 12v bij stilstaande auto op contact,en ook bij draaiende motor.

Dus de airbagmodule geeft een storing middels het (defecte) lampje op het instrumentenpaneel,het lampje brandt continu,maar als ik de stekker van het instr.paneel losneem staat er ook geen spanning meer op die draad.het lampje vervangen maakt niks uit.
en er is geen communicatie mogelijk tussen testkast en airbag-module.

Volgens mij wil dit zeggen dat de module zelf stuk is.
of is het bij een 406 van 2000 laatste cijfers 81112138 gebruikelijk dat er geen communicatie plaats kan vinden,en heeft het zin de stekkers onder de stoelen door te solderen?

hobby-monteur (0), 12 jaar geleden

nog een kleine correctie,
de draad die er voor zorgt dat de controlelamp gaat branden,moet een massa zijn,ik mat daar dus een +12v,en dat klopt wel,als de lamp niet bekrachtigd word.
Ik ga er dus van uit dat de module defect is,maar wie heeft er een adresje voor me waar ik de module naar toe kan sturen,en na enige tijd hopelijk gerepareerd retour?

hobby-monteur (0), 10 jaar geleden

Het is al weer even geleden,ik rij weinig met deze auto,dus haast had ik er niet mee,maar ik heb de module inmiddels vervangen,de oude heb ik open gesloopt,en hier had water in gestaan?
Heel vreemd,maar het werkt nu weer goed

Hans4040 (330) PRO, 10 jaar geleden

Mooi...toch nog snel opgelost.
Bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.