Peugeot 406: Distributieriem geknapt

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800

Ik reed gisteren plusminus 25km/h toen al mijn vermogen wegviel. Heb de motor onmiddellijk uitgezet. Ik vermoed dat de distributieriem is geknapt. Km stand van de auto bedraagt 156.000km en de riem moest dit jaar vervangen worden i.v.m. met de leeftijd van deze riem. Kun je deze riem zelf vervangen?? heeft iemand een technische tekening hiervan met alle merktekens en de loop van de riem en dergelijke. Heeft ook iemand enig idee wat dit gaat kosten wanneer ik dit laat doen.

Arno63tu

Geplaatst door Arno63tu (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 12 jaar geleden

Arno

Laat eerst controleren of de D- riem daadwerkelijk geknapt is.
Mocht dit het geval zijn is er veelal motorschade dan heeft nu vervangen van de D- even geen zin meer.

Gr. paul

Arno63tu (0), 12 jaar geleden

Ik heb zelf gekeken en inderdaad de distributieriem is geknapt. Volgens een monteur moet nu de kop en de kleppen vervangen worden (16 klepper). Klopt dit of kan de schade ook meevalleen doordat ik de motor gelijk uit heb gezet of maakt het niet dat ik langzaam gereden heb en direct de motor heb uitgeschakeld. Ze hebben mij ook verteld dat dit minstens € 800.- kost.

P. Kelder (0) PRO, 12 jaar geleden

Arno

In een geval van riembreuk bij een 16V is er altijd klepschade.. Het bedrag minimaal €800,- die kant ga je wel op aan.

Gr. paul

Arno63tu (0), 12 jaar geleden

Dan ga ik waarschijnlijk de auto aan de kant doen. Dan is de repartie net zo duur als de auto waard is. Hij heeft welliswaar weinig kilometers gelopen en is altijd heel goed onderhouden, het is eigenlijk nog een heel goede auto. Iemand nog belang bij zo'n defecte Peugeot 406. Doe maar een bod??

P. Kelder (0) PRO, 12 jaar geleden

[quote=Arno63tu]Hij heeft welliswaar weinig kilometers gelopen en is altijd heel goed onderhouden, het is eigenlijk nog een heel goede auto. Iemand nog belang bij zo'n defecte Peugeot 406. Doe maar een bod??[/quote]
Misschien in dit geval de rep. onderbrengen bij een hobbyist om de kosten nog enigsinds in de hand te houden.
De auto is in dit geval in deze staat zo onverkoopbaar...

Gr. paul

Brum1467 (0), 12 jaar geleden

Je kunt je ook afvragen of je de auto niet zou moeten laten maken. Voor € 800,- heb je geen andere goed onderhouden auto. Nu weet je wat je hebt. Als de auto verder goed is, dan kun je na reparatie wellicht nog behoorlijk wat kilometers er mee maken. Ook heb je nu geen afschrijving meer op de auto.

Of je moet echt een andere auto willen en gaan voor een wat recenter bouwjaar. Maar dan ben je ook behoorlijk meer geld kwijt en ga je ook weer afschrijven op de aanschafprijs.

Als je goedkoop wilt rijden is repareren denk ik nog niet zo'n slechte optie.

harry4203 (450) PRO, 12 jaar geleden

als iemand em voor 800euro repareerd, moet je het meteen doen, maar het kost echt minstens het dubbele.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum