Peugeot 406: temperatuur sensoren

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 hdi 110 pk

hallo,

mijn 406 heeft GEEN temperatuurproblemen, doch tijdens het rijden gaat af en toe de temperatuurmeter op koud staan. Na een tijdje geeft hij opnieuw 90`aan. Ik denk dat dit een slecht contact aan de sensor is. Enkel ik kan de sensor niet vinden. Wie weet waar deze sensor zich bevind??

Een tweede probleem doet zich sinds enkele dagen voor: Vooral bij koude motor gaat de melding "coolant temperature to high" branden gedurende enkele seconden. Na dien gaat deze melding weg en niets aan de hand. Ook hier denk ik aan een slecht contact. Is dit het zelfde probleem als bij de meter of is dit een tweede sensor?

Wie kan mij helpen?

pete

pete

Geplaatst door pete (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Het betreft hier 1 en dezelfde, groene sensor en die zit in het (thermostaat) huis aan de zijkant van de cilinderkop, boven de versnellingsbak.

harry4203 (465) PRO, 12 jaar geleden

en dit betreft geen slecht contact, maar een defecte sensor.

pete (0), 12 jaar geleden

hallo,

gisteren avond snel even de sensorstekker met contact-cleaner gereinigd. Probleem is opgelost. Mocht het probleem terug opduiken ga ik de sensor vervangen.

bedankt Hans en Harry

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.