Peugeot 206: Compatible foutcode uitlezers voor mn 206?

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Beste mensen,

ik ben van plan om een foutcode uitlezer aan te schaffen alleen vroeg ik mij af welke uitlezers er compatible zijn met mijn 206?

Zou iemand (liefst met ervaring) mij een overzicht kunnen geven van uitlezers die compatible zijn, ik wil het wel leuk houden qua kosten dus hele dure professionele uitlezers zijn niet nodig.

Zit zelf te denken aan een Maxscan OE307 of iets soortgelijks.

Alvast bedankt!

Groeten Robert

Bumper83

Geplaatst door Bumper83 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

trucker0werner (0) PRO, 14 jaar geleden

in mijn ogen zou ik het houden op de interne diagnose tool in de auto via de radio
als dit er in zit

een diagnose tool doet niet veel meer
en met een probleem moet je toch echt een professionale appratuur hebben
omdat je net iets meer mee kunt

Bumper83 (0), 14 jaar geleden

Hallo truckerOwerner

Er zit een andere radio in dan de standaard radio dus ik neem aan dat dan een diagnose tool niet aanwezig is.

Ik wil een uitlezer hebben omdat ik bepaalde storingen wil kunnen opsporen van het motormanagement. Afstellingen aan het motormanagement zelf laat ik wel over aan mensen die daar verstand van hebben maar ik wil zelf kunnen uitlezen wat er aan schort want heb voldoende kennis en kunde in huis om sensoren e.d. te vervangen, wat ik eigenlijk zeggen wil is dat ik niet voor elke elektronische storing naar de garage hoef zodat ze hem moeten uitlezen en mij vertellen wat er fout is terwijl ik dat zelf met een uitlezer ook wel kan en waar nodig zelf de reparatie kan uitvoeren.

Maar toch bedankt voor je reactie!

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Maxscan OE307 gaat niet werken op deze auto, daar is ie te oud voor. Dat werkt voor benzine vanaf 2001.
Voor meer informatie zie: http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

Dan he je meer aan de Maxscan FR704.

Richard9710 (0), 14 jaar geleden

Ik heb een Autel MaxiDiag FR704 en daarmee kon ik iig een 406 2.2 HDiF uit 2002 en 306 uit 1998 uitlezen. Voor het geld dat je voor de Autel MaxiDiag FR704 moet neerleggen kun je echter ook een PPS (dealer uitlees apparatuur) via e-bay uit China aanschaffen, wellicht niet heel erg origineel en legaal, maar het werkt perfect. Alleen moet je er dan nog een laptop bij hebben, maar de meesten hebben die nog wel ergens liggen.

Bumper83 (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties, ik ga eens contact opnemen met de mensen van www.diagnoseapparatuur.nl en mij daar alsnog eens laten adviseren wat de mogelijke opties zijn.

Zodra ik meer weet over de mogelijkheden zal ik deze hieronder posten zodat jullie er misschien nog wat aan hebben in de toekomst.

Bumper83 (0), 14 jaar geleden

Ik heb contact gehad met www.diagnoseapparatuur.nl en deze konden mij vertellen dat de protocollen(software) van een peug 206 uit 1999 niet compatible zijn met de universele uitlezers. Deze zijn pas compatible vanaf bj 2001, ondanks dat je wel beschikt over een OBD2 aansluiting. Tevens is het niet mogelijk om met een universele uitlezer de ABS en Airbags uit te lezen.

Voor een 206 uit bj '99 heb je een frans specifieke uitlezer nodig en dat is inderdaad de Maxscan of Autel MaxiDiag FR407, wordt nu verkocht als de FR01.

Dus oldford en Richard9710 bedankt voor jullie correcte adviezen!

Heb hem maar besteld en morgen in huis, vandaag lekker knutselen met de multimeter om mn bedrading en stekkers in mn koelwatercircuit eens goed door te meten. Morgen eindelijk uitlezen en spul resetten en hopelijk draait ie dan weer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum