Peugeot 206: Computer 206 stuk, maar waarom ?

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 TU magneti Marelli

De auto had al eerder de klacht dat deze af en toe inhield voordat hij onderweg definitief stilviel. Na controle bleek de computer van het motormanagement het loodje gelegd te hebben (gecontroleerd door zowel de ECU als de BSI van een andere 206 te gebruiken). Na montage van de nieuwe ECU liep de auto weer als vanouds. Dat wil zeggen twee weken, nu houdt hij weer in. Ondertussen alle massapunten en het relais onder ECU (reeds eerder vervangen overigens) gecontroleerd en gereinigd. De auto loopt weer goed, maar ik ben nog niet zeker van mijn zaak. Een ECU gaat over het algemeen niet uit zichzelf stuk. Wie heeft hier ervaring mee ???

lpersoons

Geplaatst door lpersoons (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

peugeottechnieker (0) PRO, 16 jaar geleden

Hebben ze de bobine ook vernieuwt?,want dat is denk ik de oorzaak van het probleem. Kijk maar eens wat rond op dit forum. Welk merk bobine zit er op ?
Je hebt sagem en electrifill. Als er een sagem op zit dan is dat de oorzaak. Sagem heeft recthoekige achterkant en electrofill heeft ronde achterkant.
Vervang de bobine als het een sagem is. en vervang gelijk de bougiekappen mee.

mvg

PT nieker

TrafficBandit (0), 16 jaar geleden

Wordt waarschijnlijk veroorzaakt door de bobine, kijk maar eens op deze link:

lpersoons (0) PRO, 16 jaar geleden

Thnxx voor het advies. Peugeot zelf beaamt het probleem, dus nu ook maar een nieuwe bobine besteld om herhaling te voorkomen. Deze klacht is idd iets om in de gaten te houden bij de volgende inhoudende peugeot. Dat de bobine het probleem zou zijn had ik zelf nooit bedacht :)

Grtzz, Leon

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.