Peugeot 206: Storing airbag na (zeer) koude start - accuspanning?

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0HDi

Sinds kort krijg ik bij mijn Peugeot 206 2.0 HDi een melding 'storing airbag' vlak na een koude start (-3 graden). Als ik de motor uitzet en weer opnieuw start is het probleem weg en komt ook niet meer terug tot de volgende koude start. Van mijn BMW motorfiets weet ik dat een lage accuspanning bij een koude start ook een ABS storing kan geven. De accuspanning wordt dan door het motormanagement gecontroleerd tijdens de start. Even laten lopen en opnieuw starten is dan de oplossing.

Kan dit bij mijn Peugeot soms ook het geval zijn? Zit er een controle op voor te lage accuspanning zoals bij de BMW motorfietsen? Lijkt me niet het bekende probleem met de schakelaars onder de stoel.

PaulE

Geplaatst door PaulE (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

peugeottechnieker (0) PRO, 16 jaar geleden

Dat kan zeker aan de accu liggen Paul. Accu testen met een goede tester. Als de boordspanning te laag wordt tijdens starten komt er meestal een netwerkstoring op het airbagsysteem en een dus melding op de display tot gevolg.

PaulE (0), 16 jaar geleden

Bedankt Peugeotje, ik zal binnenkort mijn accu eens laten testen. Hopelijk ligt het daaraan, tenminste een simpele oplossing.

oldtimer (0) PRO, 16 jaar geleden

Verbindingen onder de stoel kan in elk geval niet want de 206 heeft de gordelspanners in het oprolmechaniek in de deurstijl.

Hans4040 (310) PRO, 16 jaar geleden

Ik denk dat hij het contact in de bijrijders stoel bedoeld, voor de pass. airbag?

mvg,
Hans.

andreetje (0), 16 jaar geleden

Ik heb, bij koud weer (-3 graden oid), een soortgelijke storing: de passagiersairbag wordt soms uitgeschakeld. Als ik de auto later opnieuw start is het voorbij. De schakelaar zelf voor in en uitschakelen van de airbag werkt goed.

Kan dit te maken hebben met een te lage accuspanning? Betekent dit vervanging van de accu?

Het betreft overigens een 307 HDI 110 pk uit 11-2003.

peugeottechnieker (0) PRO, 16 jaar geleden

Ja zeker,vervang de accu maar. let op ,na het uitzetten van het kontakt 5 minuten alvorens de accupolen lost te koppelen.

Wil je een nieuwtopic aanmaken voor dit probleem, dan kunnen meer mensen gebruik maken van de zoek functie. Dan heeft iedereen er wat aan.

Succes , PT nieker.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum