Peugeot 306: Computer cabriodak 306

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16V

Hallo,

Mijn cabriodak doet ineens helemaal niets meer.
Nu is laatst wel 2 x de accu helemaal leeg geweest. Kan dit invloed hebben?

En waar zit de computer van dit dak? Kan ik deze evt. resetten?

Bij voorbaat dank voor jullie reacties.

Mitch139

Geplaatst door Mitch139 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Computer van het dak zit onder het rechter achterlicht (IN de koffer uiteraard) achter de bekleding. De reset procedure van het dak weet ik zo 1 2 3 niet exact meer, maar dacht ???? dat je de klep van de kap-opbergbak d.m.v. ontgrendelmechanisme is de koffer handmatig moet openen en dan een handmatige open en sluitcyclus van het dak uit moet voeren, met contact op 2de stand.

Mitch139 (0), 14 jaar geleden

Dank voor je reactie. Heb de procedure direkt maar even uitgevoerd, maar helaas geen resultaat. Nog andere suggesties?

Ik hoor het graag.

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Hoor je wel iets van geluid achter in de koffer als je de schakelaar van de kap bedient? Er zit nog een schakelaar in de rand van het kofferdeksel aan slot-zijde. Werkt deze schakelaar correct, toevallig geen stekker los? Werkt het oliedruklampje als je het contact aan zet?
Tegen de rechter zijkant in de kofferbak, achter de bekleding, zit de hydrauliek-pomp met een aantal relais. Misschien hier nog eens een blik op werpen.
Anders gaat het toch uitdraaien op meten of er in ieder geval voeding, massa en signaal van bedienings-schakelaar op de computer en relais komt. De wat oudere peugeot-dealers hebben vast en zeker de speciale testkast voor deze elektrische 306 kappen, dus dat is ook nog een alternatief.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.