Peugeot 306: Airbag

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine

Inzake Peugeot 306 Cabrio.

Airbag lampje brand of knippert. Uitlezen gaf de volgende melding: 524 ontstekingskring gordelspanner links onderbreking.
In deze auto zit geen gordelspanner. Weet iemand of er in deze auto een overbrugingsstekker zit en zoja waar?

Alvast bedankt,

Storingzoeker

Geplaatst door Storingzoeker (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Geen gordelspanner? Er uit gehaald? Normaal gesproken zou er een spanner op het gesp-gedeelte van de gordel moeten zitten, dus tussen de stoelzitting en de handremconsole. Onder de stoel zit o.a. 1 van de stekkertjes (oranje) voor deze spanner en die geeft vaak storing door slechte verbinding = stekker er tussen uit knippen en draadjes solderen. Verder zit er onder de bekleding t.h.v. de versnellingspook, op de tunnel ook nog een zelfde oranje stekker eveneens van de gordelspanner.

theunheebink (0), 14 jaar geleden

Ik heb dit ook heel vaak met mijn 306 het komt door de stekker onder de bijrijders stoel, deze maakt slecht contact even loshalen en er weer in drukken helpt wel even maar als er weer iemand op de stoel gaat zitten beweegt de stekker weer en gaat het weer mis. Je kunt hem doorsolderen of de pennen iets verbuigen zodat ze wel weer contact maken.

Storingzoeker (0) PRO, 14 jaar geleden

bedankt voor de oplossing, het doorsolderen van de airbagdraden onder linker voostoel was voldoende.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.