Peugeot 306: problemen aanjager

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

beste allemaal

wanneer de verwarming op hoogste stand staat lijkt het net alsof kachel beetje "geknepen"wordt waarna hij het weer gewoon doet,,dit blijft zich herhalen.

verder is er af en toe een harde tik te horen vanachter het dashbord wanneer de stand wat hoger gedraaid wordt

waar zal ik mijn zoektocht beginnen.?

alvast bedankt voor de reacties

gr danny

danny1937

Geplaatst door danny1937 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Danny, je zou kunnen beginnen met het uitnemen van de aanjager en eens voelen aan de rotor of het allemaal netjes en soepel draait. Eventueel reinigen en op de draaipuntjes (lagertjes) onder en boven een klein beetje WD40 aanbrengen.

danny1937 (0), 14 jaar geleden

is hier makkelijk bij te komen?

neem aan dat dit wellicht de oplossing is voor het onregelmatige blazen of ook voor de harde tik die ik af en toe hoor??
of moet ik dit laatste meer zoeken in de recirculatieklep?

gr danny

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Is het een 306 met airco? Je geeft in de titel aan dat probleem aanjager betreft, maar uit je verhaal lijkt het te gaan over verwarming hoogste stand en kachel beetje geknepen, dus meer richting de koud warm bediening?

danny1937 (0), 14 jaar geleden

betreft idd een 306 break met airco

het gaat idd om de verwarming hoogste stand, hoe hoger je de stand zet hoe meer hij begint de "knijpen"
hij begint dan afwisselend hard en zachter te blazen,

wanneer ik trouwens de kachel op warm zet en de blower dan maximaal laat draaien hoor ik dus om de 10 sec ongeveer en hele luide tik vanachter het dashbord kastje( lijkt het )


grtrjs danny

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Dan gaat het inderdaad lijken op een recirculatieklep die open/dicht-open/dicht aangestuurd wordt door het motortje. Dat zou dan ook de verklaring zijn voor het afwisselende harder en zachter blazen. Het zal meer het gehoor zijn van harder en zachter blazen doordat de rec.klep sluit en opent. Het motortje van recirculatie zit zo'n beetje aan linkerzijde van passagierskant op het kachelhuis. Je kunt proberen het stekkertje van het motortje los te nemen en dan weer te proberen of uitschakeling invloed heeft. Zo ja, dan de oorzaak nog.

danny1937 (0), 14 jaar geleden

hans

heb vandaag even de afdekplaat los gehad,heb even geen idee waar ik dat stekkertje kan vinden, of moet ik hier iets voor uitbouwen?

gr danny

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

De exacte plaats durf ik niet te zeggen. Dat er een motortje recirculatie op zit is bij airco-uitvoering gebruikelijk en heb even gekeken op de onderdelen site waar het motortje inderdaad staat aangegeven. Globaal op plaatje gezien aan de linkerzijde van passagierskant, maar misschien moet je eens op je kop onder/achter het dashboard kastje kijken, of kastje uitbouwen.

danny1937 (0), 14 jaar geleden

hans,,is er een mogelijkheid me dit plaatje even te mailen?

heb bij opel al paar keer deze klepjes losgekoppeld en waren eenvoudig te vinden toen maar ik kan hem echt niet lokaliseren bij deze peugeot, of het word tijd voor een brilletje haah

bdankt

gr danny

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.