Peugeot 406: constante stroomdraad 406

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Ik heb op 406 break met trekhaak. Ik heb de 7-polige stkker vervangen door een 13-polige met een nieuwe kabelboom. Op pen 9 van de trekhaak heb ik wel constante spanning, maar op pen 10 (koelkast) niet.
Op de kabelboom van de trekhaak is op de aansluiting voor de koelkast nog geen draad aangesloten. Waar haal ik de spanning vandaan?
In het zekeringenkastje is wel een draad is aangesloten op de zekering die voor de trekhaak bedoeld is (nr 15). Ik weet niet waar die draad naar toe gaat. Ik kan hem niet terugvinden in de bagageruimte.
Ligt er al een voorbereide constante stroomdraad in de bagageruimte of moet ik een nieuwe draad trekken vanaf het zekeringenkastje?

knar48

Geplaatst door knar48 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

royp (0), 13 jaar geleden

Ik zocht ook naar een permanente stroomdraad bij mijn 406 Break uit 2004. Die heb ik gevonden.
Op 20 nov 2008 heb ik het volgende hier gemeld:

Probleem is opgelost.
In de draadboom bij de contactdoos zitten een oranje en een grijze draad. Sluit de oranje draad aan op aansluitpunt 2 (aanvoer mistachterlicht) en de grijze op het punt aan de andere kant van de stroomonderbreker (loopt aan de onderzijde van de doos).
Aan de andere zijde van de draadboom naar de trekhaak, bij het linker achterlicht, zitten de oranje en grijze draad vast in een stekker. Knip de stekker eraf.
In de draadboom die van voren naar de linker achterstijl loopt, zit een witte draad in een grote lus buiten de bundel. Deze draad gaat naar het MAL. Knip deze door. Controleer op welk einde de spanning staat als je de mistlamp inschakelt. Verbind dit einde met de oranje draad en het andere einde met de grijze draad.
Als je de stekker van caravan of vouwwagen aansluit gaat de mistlamp ervan aan en de lamp op de auto gaat uit.

Wat betreft de permanente stroomdraad.
In de bedrading naar het linker achterlicht zit een dikke rode draad op aansluitpunt 4.
Aan de andere kant van de koppeling is aansluiting 4 leeg.
Zet in het zekeringenpaneel onder het stuur op de lege positie 15 een zekering. Dan zie je dat je achter op het aansluitpunt 4 permanent spanning hebt staan, ook zonder sleutel in het contact.
Sluit de constante spanningsdraad van de trekhaak op de rode draad aan en in de contactdoos op aansluitpunt 9.
Ik heb de koelkast afgezekerd met 15A.

Heb je hier wat aan?

Roy Pieters

KRG (0), 13 jaar geleden

Zit er in de Peugeot 406 Break HDI van april 2003 ook al zo'n stroomonderbreker, zodat de mistlamp van de auto automatisch kan uitschakelen als er een aanhanger of vouwwagen of caravan met mistachterlicht aangesloten is ?

Of is dit pas bij de 2004 types zo.
Is dit af fabriek erin aanwezig dan ?

antoonio (0), 13 jaar geleden

hoe doe je het met mistlamp?en bij stoppen laat je dan de koelkast aanstaan. en bij 13polig moe je 2xstroom hebben?

asx (0) PRO, 13 jaar geleden

het automatisch uitschakelen van de mistlampen bij gebruik aanhangwagen zit in het stopkontact(schakelaartje bedient door stekker)

knar48 (0), 13 jaar geleden

Het probleem is opgelost.
Via de nieuwe kabelboom had ik als spanning staan op pen 9 van de trekhaak. Dit blijkt vanaf zekering nr 15 in de zekeringkast te komen en hier staat ook spanning op als het contact uit staat.
Voor de koelkast wil ik op pen 10 alleen spanning als het contact aan staat.

Ik heb in een lege zekeringplek in de bovenste rij (nr 27 geloof ik) een amp stekkertje gestoken in het bovenste gleufje. Vanaf die steker heb ik een 2,5mm2 draad naar de kabelboomaansluiting getrokken. Vandaar gaat het verder naar pen 10. In de 2,5mm2 draad heb ik aan het begin een 15A zweefzekering opgenomen.
Op de bovenste rij zekeringen staat alleen spanning als het contact aanstaat.
De dikte van een amp stekkertje is hetzelfde als die van een pootje van een zekering. Het stekertje is iets breder, maar met stevig duwen gaat hij in het gleufje. De draad met een paar tiewraps aan de zekeringkast vastzetten en je hebt een goede en betrouwbare verbinding.

Bedankt voor adviezen.

antoonio (0), 13 jaar geleden

ik zou de zekering terug brengen naar 7.5max10 is meer als genoeg.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.