Peugeot 306: controle lampje zij-airbags

Bouwjaar: 2001

Vorig jaar heb ik een 306 Break aangeschaft. Ik kwam er vorige week achter dat het controle lampje voor de zij-airbags het nooit heeft gedaan. Volgens het boekje hoort dit lampje 6 seconden te gaan branden elke keer dat je contact aanzet, dit gebeurt dus niet. Lampje vervangen, nog steeds niets. Als er nu storing is in de zij-airbags krijg ik in dit geval dan geen enkele melding? Of gaat sowieso het (algemene) airbag controle lampje branden? Het is toch zo dat alle vier airbags (voor- en zij-) op de centrale eenheid zitten aangesloten wat betreft goed functioneren van het systeem. En dat los hiervan beide zij-airbags hun eigen (onafhankelijke) aansturing hebben. Samenvattend: het zij-airbag lampje is meer nuttig dan van levensbelang. Als er storing is gaat sowieso het algemene lampje branden, de dealer kan dan uitlezen of de storing de voor- of zij-airbags (of gordelspanners) betreft. Heb ik dit goed of zit ik verkeerd?

peu8928

Geplaatst door peu8928 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

arie549 (0) PRO, 19 jaar geleden

ik heb hier een 306 break waar ook het zij airbag lampje brand zonder dat er iets is te vinden, de kans is groot dat dit bij jou het geval ook is geweest en dat daarom het lampje is verwijderd.


ik sta ook nin de verleiding om het lampje er uit te halen.

peu8928 (0), 19 jaar geleden

Het lampje is niet verwijderd. Goed lezen van de berichten is het halve werk Arie ;-) Er zit juist een nieuw lampje in die ik zelfs vantevoren getest heb. Het lampje krijgt dus geen testsignaal!
En Arie, zomaar een lampje er uithalen dat zou ik niet doen. Het gaat tenslotte om je eigen veiligheid. Heb je de airbag unit wel door de dealer uit laten lezen?

arie549 (0) PRO, 19 jaar geleden

dievan mij is al uitgelezen en daar komt niks uit.

lijkt mij dat de stroomtoevoer van jouw lampje onderweg is onderbroken dat hij het ook niet doet, dan kun je wel een nieuw lampje plaatsen maar die zal ook niet branden.

T luteijn (0) PRO, 19 jaar geleden

Het uitlezen van zijairbags zit niet bij alle modellen in de algemene test van het dealer gereedschap. De zij airbags moeten soms via een aparte test benadert worden. Dit is erg belangrijk voordat de conclusie getrokken wordt dat er geen storingen in zitten! Als het lampje geen voeding krijgt of dat het circuit ervan onderbroken is moet dat ook uit telezen zijn m.i.

arie549 (0) PRO, 19 jaar geleden

ja idd daar heeft u gelijk aan wat betreft geen voeding.

dus als ik het goed begrijp kunnen dus niet alle dealers deze storing uitlezen.

T luteijn (0) PRO, 19 jaar geleden

Ze kunnen het wel maar het wordt nog wel eens over het hoofd gezien om even een aparte test (met het zelfde apparaat)te doen.

peu8928 (0), 19 jaar geleden

Morgen ga ik naar de Peugeot garage om het airbag systeem te laten uitlezen, ik zal er op letten dat dit op de juiste wijze gebeurt. Het lijkt me overigens niet erg voor de hand liggend dat als een controle lampje in het dashbord kapot is of het circuit is onderbroken dat dit in de airbag-computer wordt opgeslagen. Wordt vervolgd...

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.