Peugeot 308 2017: CRUISE CONTROL / urgentie

Bouwjaar: 2017, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld

Mijn cruise controle vertoonde een raar gedrag bij het instellen, hield geen constante snelheid maar verhoogde de snelheid uit eigen. Bij een garage werd het voertuig via Bosch diagnose uitgelezen, 28 fouten werden gevonden.

Bij opzoeken van de foutcodes kon ik niet meteen iets concreet vinden. Mijn vraag is kan de 28 fouten ( diagnoserapport ) in de elektronica systeem de bovenstaande situatie veroorzaken? Welke foutcodes zijn gerelateerd aan de verkeerde werking van de cruise control?

FLP

Geplaatst door FLP , lid sinds 5 maanden geleden

6 Reacties

oldford PRO, 5 maanden geleden

Je zult de exacte foutcodes moeten plaatsen of een foto.
Zo is er geen zinnig woord over te zeggen.

FLP, 5 maanden geleden

Hierbij de foutcodes. De pagina aanvaardde de PDF file niet.

.

oldford PRO, 5 maanden geleden

Kun je dan de PDF file ergens op een file server zetten en de link hier plaatsen?
Of netjes overtikken als dat niet lukt.

    https://we.tl/t-BmAVnWw4QY De link is 7 dagen geldig. - FLP, 5 maanden geleden

Hans4040 PRO, 5 maanden geleden

Maak een foto van de foutenlijst, die kan je wel plaatsen.

    De rapport is 3 pagina's. Ik heb de laatste pagina geplaatst. Maar via de wetransferlink zijn de 3 pagina's zichtbaar. - FLP, 5 maanden geleden

oldford PRO, 5 maanden geleden

Tja, echt duidelijk kun je dat rapport niet noemen. De meeste fouten in de Zentrale Elektronika worden niet herkend. Dus of hier iets met de cruise control te maken heeft is niet 1,2,3 te zeggen.
Wat zei diegene die uitlas hierover?

Het enige wat wel duidelijk is dat er geen fouten in de motorcomputer zitten en dat is de computer waar de cruise control wordt geregeld. Waarbij ik dan wel hoop dat die motorcomputer op de juiste (Peugeot dealer) manier is uitgelezen en dat er geen EOBD/OBD2 protocol is gebruikt.

    De garage kon niet meteen de oorzaak vinden. Hij heeft geprobeerd om de foutgeheugen te wissen maar dat was niet gelukt, de meeste foutcodes bleven. Hij zei dat de hoop fouten in de electronica de werking van de Cruise Control kan beinvloeden, gezien de componenten met elkaar communiceren. Kan u dat ook beamen? Moeten we dan elke fout manueel gaan nazien? - FLP, 5 maanden geleden

hans4074 PRO, 5 maanden geleden

Begin eerst eens met het uit laten lezen met de juiste (dealer)!diagnose apparatuur.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 308 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.