Peugeot 308 SW 2015: Verbruik

Bouwjaar: 2015, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorcode: AH01, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 133

Voertuig verbruikt exceptioneel veel. 1 op 12 bij normaal gebruik. De specs geven 1 op 24,7 aan. Ik zou al lang blij zijn met 1 op 18. Woon werk afstand 27 km, 100 km per uur. Wat zou het hoge verbruik kunnen veroorzaken?

Diesel, 154000 km gelopen.

Snake Eye

Geplaatst door Snake Eye , lid sinds 6 jaar geleden

6 Reacties

oldford PRO, 1 jaar geleden

Enige mogelijkheden: verkeerd signaal sensor, brandstoflek, te vaak/lang regenereren.
Zonder verdere metingen kan ik er verder niets van zeggen.

    Ok, bedankt voor je snelle reactie. Brandstoflek sluit ik uit omdat er geen diesel geur in de auto is en ook geen plas diesel onder de auto. Zou het bijvoorbeeld ook te maken kunnen hebben met een volle roetfilter of een verrotte verstuiver? - Snake Eye, 1 jaar geleden

oldford PRO, 1 jaar geleden

Vol roetfiler en/of verrotte verstuivers vallen onder de noemer te vaak/lang regenereren.
Dus, ja dat kan daar aan liggen, maar voor hetzelfde geld is het wat anders.
Dat antwoord geldt voor heel veel vragen die je zou kunnen stellen.
Zonder meet- en/of uitlees-gegevens is het maar raden en dat kan duur uitvallen.

Wat doet je oliepeil? Blijft dat gelijk of stijgt dat?

oldford PRO, 1 jaar geleden

En? Hoe gaat het met de patient?

    Met de patient gaat het nog niet zo goed. Geen verandering in verbruik, blijft ontzettend veel verbruiken. Al een keer terug geweest. Antwoord: "Ja, meneer dit is een automaat en die verbruiken toch ietsje meer dan schakelbakken". "En misschien ligt het toch een beetje aan jouw rijstijl". Allemaal opmerkingen om er onderuit te komen. Volgens mijn eigen onderzoek naar dit type auto op verschillende sites waaronder Autoweek verbruikt deze auto gemiddeld bij andere gebruikers 1:18. Het verschil met mij 1:12,7 blijft groot. Ik heb aangegeven of het aan de roetfilter kan liggen. "Nee, meneer. Als de roetfilter vol is moet ie een signaal geven in het dashboard. Binnenkort hebben we een gesprek bij de garage, ik wacht dit gesprek even af. Op zich rijdt de auto verder prima, maar met dit hoge verbruik ga ik niet mee akkoord. - Snake Eye, 1 jaar geleden
    Het gemiddelde op spritmonitor voor deze auto is 6,16L/100km oftewel 1 op 16,2. Ik krijg de indruk dat je de auto pas gekocht hebt? Klopt dat? Zo ja, dan heb je recht op de "wettelijke" garantie en kostenlose reparatie door de verkoper. - oldford PRO, 1 jaar geleden

Snake Eye, 1 jaar geleden

Auto wederom teruggebracht, nu voor de 2e keer. Goed open gesprek gehad. Ze gaan er nu serieus mee aan de slag. Gelukkig is het bedrijf wel welwillend. Het vertrouwen is nog niet helemaal weggezakt. Ik houd jullie op de hoogte.

Snake Eye, 1 jaar geleden

Conclusie, ze krijgen het niet voor elkaar. Waarschijnlijk ligt het aan een breuk in de kabelboom. Maar dat is niet zeker. En omdat het nu veel te lang duurt krijg ik mijn aankoopbedrag terug.

oldford PRO, 1 jaar geleden

Tja, dat is ook een oplossing. Bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 308 SW of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.