Peugeot 508: Dagrijverlichting

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 5F02, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 115

Vandaag had Kassa van de Vara een item over dagrijverlichting. Als je je verlichting op "auto" hebt staan brandt je verlichting alleen voor. Bij schemer of mist brandt hierbij wel je voor maar niet je achterverlichting. Dat kan gevaarlijk zijn. Kan je dit via de dealer software matig laten instellen ?

Leo21

Geplaatst door Leo21 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 508? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Rene Roolvink (0) PRO, 7 jaar geleden

Volgens mij haalt u 2 verlichtingen door elkaar .
Dagrijverlichtingen zijn de zogenaamde LED verlichtingen .aan de voorzijde . Verplicht vanaf Februari 2011.
Verlichting welke bij schemering en inrijden van bv een tunnel aangaat noemt men , automatische verlichting .( met achterverlichting ) Zie ook de afbeeldingen op uw verlichtingsschakelaar en het instructieboekje.
Dit zijn 2 totaal verschillende verlichtingen .
Ik denk dat u wilt dat wanneer u de LED dagrijverlichting aan heeft , u ook de achterlichten hierbij ontstoken wilt hebben .
Dit was in 2013 niet wettelijk verplicht en is ook niet via een software instelling te wijzigen . ( en niet alleen bij Peugeot )
Daar komt dan nog bij dat u dan ook LED achterverlichting moet hebben . En ook dat heeft uw 508 niet .
Pas vanaf bouwjaar 2015 wettelijk verplicht.
De ANWB hierop :

ANWB: dagrijverlichting gevaarlijk
23-10-2013, 12:43 AANGEPAST OP 23-10-2013, 12:52BINNENLAND
De dagrijverlichting, die bij de start van een auto automatisch gaat branden, kan leiden tot gevaarlijke situaties. De koplampen gaan wel aan, maar de achterlichten niet. De ANWB waarschuwt dat automobilisten nog steeds zelf hun gewone lichten (dimlichten) aan moeten zetten bij slecht weer of als ze een tunnel in rijden.

Auto's hebben sinds 2011 dagrijverlichting. Daarbij gaan ledlampen branden zodra de auto wordt gestart. Het systeem is ingevoerd om de verkeersveiligheid te vergroten.

In Nederland hebben naar schatting 750.000 auto's dagrijverlichting. Vanaf 2015 wordt het wettelijk verplicht dat niet alleen de koplampen, maar ook de achterlichten automatisch aangaan.

Leo21 (0), 5 jaar geleden

was geen probleem maar vraag

j@n-willem (0) PRO, 5 jaar geleden

Een 508 heeft wel led achter verlichting....

Leo21 (0), 5 jaar geleden

@J@n-Willem,
Ja Jan de 508 heeft inderdaad achter Led verlichting maar die is bij de dag rijverlichting uit. Bij de 508's vanaf 2015 zijn ze achter ook standaard aan geschakeld.

Leo21 (0), 5 jaar geleden

Ok

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 508 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum