Peugeot 307 CC 2004: Dak blijft halverwege hangen

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: RFN, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 100

Hallo,
Aan onze Peugeot 307cc doet het volgende probleem zich voor. Tijdens het openen van het dak is het geheel halverwege blijven hangen en nu reageert er niets meer behalve de zijramen, deze zijn niet centraal te regelen maar wel via de knoppen in het portier. De achterklep staat recht omhoog en het dak hangt halverwege.zie foto.
Alle zekeringen zijn goed en ik heb ook de accu even los gehad. Niets heeft geholpen.
Bijkomend verschijnsel na het monteren van de school is dat bij verwijderen sleutel uit contact, de daschboardverlichting én het acculampje snel blijven knipperen. Is er een verband? De accu is vol.
Wie heeft het antwoord?

Eelco307CC

Geplaatst door Eelco307CC , lid sinds 5 maanden geleden

7 Reacties

hans4074 PRO, 3 maanden geleden

Is het openen met draaiende motor uitgevoerd? Zo te lezen niet en is het systeem op eco modus overgegaan. In ieder geval is door je pogingen (accu-klem los e.d.) het dak nu zijn positie bepaling kwijt. Probeer het dak handmatig te sluiten, storingen te wissen en opnieuw een poging met lopende motor.

hans4074 PRO, 3 maanden geleden

Eelco, je bent ook weer iemand die vraagt, maar nadien niet meer reageert. Hoe is het afgelopen met je vorige vraag???

    Hoi Hans, dank voor je eerdere reactie. Je antwoord was helaas niet de oplossing. Het dak wordt altijd met draaiende motor geopend/gesloten. Tijdens het openen blijft het dak in de getoonde positie staan en reageert niets meer. Pas na weer handmatig sluiten (nog niet vergrendeld) kan ik het dak met de bedieningsknop verder sluiten. Het openen gaat dan wel weer, tot de genoemde positie. De positie is kort na het uitklappen van de flappen aan de achterklep. Ik hoor dan een luide "knak" maar ben er nog niet achter waar dat in zit. Als je nog andere suggesties hebt, hoor ik dat graag. Volgende week zal ik de zakcomputer uit laten lezen door de dealer. - Eelco307CC, 3 maanden geleden

hans4074 PRO, 3 maanden geleden

In ieder geval een reactie ;-). In je vorige vraag had ik aangegeven dat mogelijk de kunststof plaat achterzijde koffer, dubbel kon zitten en daardoor de beweging van het dak in de weg zit. Heb je dat nog gecontroleerd?

harry4203 PRO, 3 maanden geleden

das waarschijnlijk de bekende knak idd😉😂

Eelco307CC, 3 maanden geleden

Dank, ik zal straks meteen even kijken.👍

Eelco307CC, 3 maanden geleden

Hoi Hans, die is het niet plaat is het niet. Die had ik al eens verwijderd omdat die niet meer de vorm had die hij moest hebben.

hans4074 PRO, 3 maanden geleden

Oké jammer. Het had een goede kanshebber kunnen zijn. Het dak werkt nu niet correct, maar anders eens met 2 man kijken. Eentje het dak bedienen, de ander gerichter luisteren waar de knak vandaan komt zonder z'n vingers op het spel te zetten ;-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 CC of stel zelf een nieuwe vraag.