Peugeot 207 CC: dak gaat niet open

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600

HELP ! Het dak gaat niet open, display geeft aan : dakmechnisme kapot.
Als ik de schakelaar van het dak indruk hoor ik wel geklik, maar er gebeurt niets.
gek genoeg kan ik de kofferbak dan ook niet openen.
Als ik even wacht, auto op slot zet en weer open, gaat de kofferbak wel open.

Wie geeft me de gouden tip ?

Bartelen65

Geplaatst door Bartelen65 , lid sinds 2 jaar geleden

8 Reacties

hans4074 PRO, 2 jaar geleden

Is er vooraf aan de storing iets gebeurd met de kap, bijv. dak half open en contact afgezet en daarna handmatig gesloten?

Bartelen65, 2 jaar geleden

Hai, nee, niet echt.
eigenlijk op de normale manier gesloten.

hans4074 PRO, 2 jaar geleden

Dat kofferdeksel niet open gaat als dak in werking is (ook al gaat dak niet helemaal, of klein tikkie open) is normaal. Je kunt nog het olieniveau is het reservoir van hydraulische dakbediening controleren. Zit onder in de bak van reservewiel. Horizontaal houden en kijken of olie op max staat aan de hand van merkteken op het doorzichtige reservoir. Let op... speciale olie. Mocht niveau in orde zijn, dan gaat het dealer worden.

Bartelen65, 2 jaar geleden

olie is idd voldoende..... dus daar ligt het niet aan

Bartelen65, 2 jaar geleden

probleem gtevonden, stroomkabel van de sensor zat tussen het scharnier.

Bartelen65, 2 jaar geleden

kabel gebroken

Afshin Amir, 10 maanden geleden

Probleem is dat het cabriodak niet meer open gaat. Bij het bedienen van de knop komt er een piep en de melding "Mechanisme van het wegklapbaar dak defect" en "Bewegingsfase dak niet beëindigd" en het dak gaat dan niet open.
Als je deze handeling uitgevoerd hebt, dan kan de koffer niet meer open. Je moet dan eerst weer het dak sluiten (ondanks dat deze nog dicht is). Je hoort dan iets zoemen en bewegen in de koffer en er komt de normale melding "Bewegingsfase van het dak beëindigd". De koffer gaat dan weer open. Het lijkt er dus op dat het dak toch begonnen was met openen, ook al hoor je en zie je daar niets van.

Ik heb in de koffer bij de verschillende mechanismes gekeken of er iets kapot is en ook leidingen en kabels nagelopen, maar niets verdachts gevonden. Na de zekering (30A) eruit gehaald en weer erin gestoken te hebben werkte het dak weer een paar dagen (???), maar nu dus niet meer. Ik dacht eerst aan vuile contacten van de zekering, maar dat was het dus niet.

Ik heb de auto uitgelezen, maar er zijn geen storingen opgeslagen. De pomp van het dak lijkt te draaien. Tenminste, ik denk dat dit het zoemen is dat ik hoor als de kap sluit. Bij het proberen te openen is er niets te horen, alleen de piep van de melding. Ook de ramen gaan niet open. Normaal gaan eerst de ramen helemaal open voordat het dak open gaat. De ramen kunnen wel handmatig open gedaan worden. Ook als je de ramen eerst handmatig helemaal open doet gaat het dak niet open.

Het is niet de "rolgordijnbeveiliging" in de koffer. Als het rolgordijn niet uitgerold is, dan krijg je daar een melding over. Hetzelfde als je rijdend de kap probeert te openen.

Iemand een idee? Een bekend probleem?

Afshin Amir, 10 maanden geleden

K heb het self probleem iemand kan me help groetje Afshin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 207 of stel zelf een nieuwe vraag.