Peugeot 307: Dak van 307 cc vergrendeld niet

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Beste,

Sinds 3 dagen heb ik een peugeot 307 cc. de eerste rit was 120 km en niets aan de hand.
Dag 2 kwam er een melding ABS en ESP uitgeschakeld, en dan heb ik de abs sensors proper gemaakt en sindsdien geen melding meer gehad.

Maar vandaag open en sluit ik het dak 3 keer, en bij de derde kwam er "Dak niet vergrendeld" op het scherm.
Het dak, de ramen openen en sluiten volledig en het dak vergrendeld zich na sluiting. (ik zie de vergrendelingsbout draaien in het dak)
Maar de computer krijgt geen signaal door dat het dak volledig toe is.
Ik hoor ook de PING niet die ik zou moeten horen. De motor van het mechanisme blijft gewoon zoemen nadat het dak volledig dicht is gegaan.
Ik vermoed dat het signaal dat moet komen als de sluitingsprocedure is afgesloten niet gegeven wordt door een of andere sensor.
Kan het misschien aan de schakelaar liggen in de middenconsole?

Alvast bedankt.

tomstafford

Geplaatst door tomstafford (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

hans4074 (0) PRO, 10 jaar geleden

[quote=tomstafford]Ik vermoed dat het signaal dat moet komen als de sluitingsprocedure is afgesloten niet gegeven wordt door een of andere sensor[/quote]
Ik vermoed dat het door een niet goed werkende switch van het dak komt en waarschijnlijk van de switch die het eind van de sluitingsprocedure van het dak of kofferklep hoort te herkennen.

tomstafford (0), 10 jaar geleden

Beste, ondertussen naar peugeot geweest en er was een kabelbreuk in het dak. 168 euro, plus de foutcodes: batterij, litertje olie en nummerplaatverlichting samen 400 euro. Auto is ondertussen terug verkocht en het was gelukkig een nul operatie.
Alvast bedankt voor de reactie.
Grtz tom

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.