Peugeot 307: jvc radio met stuurbediening probleem

Bouwjaar: 2004, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0

hoi.
wij hebben sinds gister een peugeot 307 sw. uit 2004. hier zit de standaard radio in zonder usb of mp3 helaas. nu hebben we voot 3 jr terug zelfde model gehad alleen dan van 2003. ook toen orginele radio er in.

ik heb toen een jvc radio aangeschaft met waar een afstandsbediening bij kan. deze met het speciale blokje toen aan gesloten en ja stuurbediening deed deed het zonder problemen.
echt nu wil ik dezelfde radio met stekkertje weer in deze peugeot zetten maar bij het aansluiten van de stuurbediening gaat mn radio steeds op mute en als de usb aan is op pauze. na elkele sec gaat ie weer verder spelen en vervolgens weer oppauze/mute. het stekkertje los gehaald van de stuur bediening en het is weer goed. wie heeft hier nog meer ervaring mee en weet evt een oplossing.

ook wilo ik graag als ik sleutel uit het contact haal dat de radio uit gaat. we hebben al diverse dingen gedaan.
kabels rood op geel en geel op rood.
rood op rood en geel op geel.

maar dit mag niet helpen. wie weet hier een oplossing voor misschien is het wel heel simpel hoor maar komen er nu zo niet meer uit.

richmomo

Geplaatst door richmomo (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 10 jaar geleden

De constante plus 12 volt op de radio is voor het geheugen en dan mag de radio niet aan gaan.
De radio mag alleen aangaan met de geschakelde plus 12 volt.
Dat moet je eerst uitzoeken en daarna meten op de bedrading van de auto wat de constante en geschakelde plus is...kleuren maken niets uit, dat kan per merk verschillen.

richmomo (0), 10 jaar geleden

Ik heb Jvc radio dr nu wel in zet werst zelf aan en uit wil straks Carkit kabels loskoppelen. Maaar nu werkt de toeter wel.

Orginele radio heeft daar invloed op of komt dat ik Carkit er uit heb gehaald. Op de kabel na die aan de radio bevesticht zijn

richmomo (0), 10 jaar geleden

rood op rood
geel op rood en het werkt. alleen duurt het een minuut of wat langer dat radio uit gaat. maaaar nu het probleem nog niet op kunnen lossen met de stuur bediening.

jvc remote adapter ks-rc102 (is stekker tussen radio en auto met de afstandsbediening mogelijkheid.)
jvc kd-r412 is de radio. (bijde in combi met peugeot 307 sw 2003 werkte wel zonder probleem)

oldtimer (0) PRO, 10 jaar geleden

Het canbus systeem is ondertussen veranderd, dus je zult een andere interface nodig hebben voor de stuurbediening.
Wat betreft het later uitgaan van de radio dat komt ook omdat de radio toch nog niet op de juiste geschakelde draad zit maar op de can + en dat kan ernstige verstoring van het canbus systeem tot gevolg hebben .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum