Peugeot 307: Peugeot 307 2.0hdi koelvloeistof druk te hoog

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0hdi

Wie kan mij helpen met mijn probleem! Ik kom er niet meer uit. Het gaat om mijn peugeot hdi, de koelvloeistof komt uit het expansievat zetten. Hij heeft nu 146.000km gelopen. Heb al een test gedaan met een snuffelaar en die is gewoon goed. Geen rare dampen dus. Nieuwe thermostaat erin gezet. Koelvloeistof bij starten koude motor staat op pijl na 10km gereden hebben staat die onder het minium als ik de dop los draai komt het omhoog zetten. Ook als ik hem savonds neer zet en de volgende dag kijk als die koud is staat ie nog op minimaal. Dan dop los draaien en komt het weer omhoog zetten. Dop vervangen voor een nieuwe heeft niks geholpen.

lp640

Geplaatst door lp640 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldtimer (0) PRO, 10 jaar geleden

Nooit bij net stopgezette motor de dop van het koelsysteem verwijderen, de motor is dan inwendig boven de 100 graden en gaat dan koken en de koelvloeistof eruit gooien.
Beter is het systeem 's morgens bij koude motor op niveau te brengen en dan de volgende morgen kijken.
Staat er dan nog druk op het systeem kun je er eigenlijk wel vanuit gaan dat de koppakking lek is (ondanks het snuffelen).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum