Peugeot 106 ACCENT 1.0: De auto is niet meer te redden.

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CDZ, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 37

Graag wil ik iedereen erg bedanken voor de goede adviezen tijdens het opknappen van de Peugeot 106 van mijn zoon.
Mijn zoon en zijn vriendin kochten de 106 een half jaar geleden, omdat hij er zo goed uit zag, maar zonder er echt goed naar te kijken. Al snel bleek dat er veel mis was. Natuurlijk geen geld meer om het te laten opknappen, maar ze waren er wel afhankelijk van.
Gekocht voor 600 € maar uiteindelijk voor ongeveer 1400 € aan onderdelen vervangen. Uurloon gratis, want dat deed zijn vader. Veel websites, YouTube filmpje bekeken, onduidelijke manuels doorgeakkerd en natuurlijk onderdelen gezocht en gekocht. Naast het schoonmaken, sleutelen, in de weer zijn met olie en vet ook veel roest weggewerkt.
In de drie maanden dat ik er aan werkte, soms ook samen met mijn zoon waarbij de rest van het gezin het moest ontgelden, zijn we een beetje van de groene 106 gaan houden. Raar maar waar.
Nu was het zo ver. Vandaag maandag 7 mei een laatste testritje alvorens mijn zoon hem mee zou nemen.
Alles leek goed, totdat wij op de rijksweg in de buurt van Doetinchem in de flank werden aangereden, door iemand die zonder goed te kijken, twee doorgetrokken strepen negerend, vanaf een parkeerstrook uit stilstand snel even wilde keren om het tegemoet komende verkeer voor te zijn. Wij werden daarbij volledig over het hoofd gezien.
Ik probeerde te remmen en er omheen te sturen maar wij werden vol geraakt. Op de een of andere manier wist ik de 106 vanaf de linker weghelft, waar ik op terecht was gekomen door de enorme duw, voor het tegenliggende verkeer weer naar rechts te krijgen, om vervolgens in de berm tot stilstand te komen. We zijn er met de schrik in de benen, zonder ernstige verwondingen goed vanaf gekomen, dat is het belangrijkste. Wel met een heel triest gevoel over de onherstelbare 106. Met een gescheurde band en een zwaar gehavende zijkant kon ik hem nog de laatste meters naar de takelwagen rijden.
Einde oefening.
Straks op zoek naar een vervanger voor 106, maar nu even niet.
Nogmaals allen bedankt voor de hulp.

Hans Camstra

Geplaatst door Hans Camstra (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1805) PRO, 5 jaar geleden

Niet leuk , maar jullie zijn er gelukkig goed van af gekomen , had heel anders kunnen af lopen
Andere 106 kopen , donor auto is er al.

Hans4040 (330) PRO, 5 jaar geleden

Bedankt voor je bericht en meer succes bij de volgende auto.

primera p11 (0), 5 jaar geleden

Inderdaad gelukkig dat jullie er levend uit gekomen zijn.
Maar ja,het is wel jammer van de auto waar zoveel tijd en energie in gegaan is.
Maar ja,zoals Kaleido ook al aangeeft,nieuwe 106 zoeken,donor auto is er al.

Hans Camstra (0), 5 jaar geleden

Bedankt voor de bemoedigende reacties.
Op zoek naar een andere 106.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum