Peugeot 307: Diagnose scanner ELM 327

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16V

Goedemiddag

Ik heb een vraag, zijn hier mensen die ervaring hebben met een ELM 327 processor om foutcodes bij de peugeot 307 bj. 2003 te scannen.
Of wel is het compatible voor de peugeot 307 een ELM 327 scanner. Ik ben voornemens zoiets te gebruiken.

Met vr. gr. Chris

uncle Joe

Geplaatst door uncle Joe (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

TrafficBandit (0), 16 jaar geleden

Die ELM processor ondersteunt volgens mij alleen de OBD codes. Dat betekent dat het prima werkt voor de standard codes maar peugeot heeft ook eigen codes die niet opgepikt zullen worden met de ELM. Een originele testkast zoals de DIAG2000 of z'n opvolger zal dus veel meer informatie geven dan een ELM. Ik heb zelf een Elmscan 5 die redelijk werkt maar ik weet niet uit mijn hoofd of daar de ELM 327 processor in zit of niet.

Helaas zijn er voorzover ik weet nog geen betaalbare interfaces die ook de volledige set van peugeot codes ondersteunen.

uncle Joe (0), 16 jaar geleden

Hallo Peter

Bedankt voor een reactie. De ELM scan 5 heeft inderdaad de nieuwe 327 processor. Het werkt dus wel redelijk bij een Peugeot. Welke type auto heb je en bouwjaar. En wat kan je zoal doen met de ELM 5.
Ik wil het alleen gebruiken om foutcodes uit te lezen van de motormanagement systeem en om foutcodes te resetten.
Met vr. gr.
Chris

TrafficBandit (0), 16 jaar geleden

Ik gebruik hem zelf bij een peugeot 406 uit 2001.

De ELM processor heb je nodig om het signaal van de computer in je auto te vertalen naar een signaal wat je op een normale computer kunt gebruiken. Alleen de interface dus. Vervolgens zal je dus een programma moeten installeren op je pc dat wat kan met de signalen die uit de ELM komen.

Je hebt simpele (gratis) programma's waarmee je foutcodes kunt uitlezen en de MIL kan resetten (Malfunction indicator light of simpel het motormanagement lampje op je dashboard). Je kan alleen de foutcode zien, bijv. P0170, je zult op internet moeten opzoeken wat deze code betekent en wat er mogelijk fout kan zijn.

Je hebt ook wat geavanceerdere programma's en daarmee kan je realtime alle sensorsignalen uitlezen. Motortemperatuur, snelheid, toerental enz, enz. Dit is handig als je verwacht dat er ergens een rotte sensor zit of een probleem in de bekabeling.

Wat je er mee kan hangt dus een beetje af van de software die je gebruikt. De software is niet inbegrepen als je een ELMSCAN koopt! En hou er rekening mee dat alle peugeot specifieke foutcodes niet doorgegeven worden. Je kan alleen de codes die gedefinieerd zijn in de OBD-II standaard zien.

Mijn ervaring is dat je er prima simpele problemen mee kan oplossen maar bij hardnekkige elektronische problemen is het toch handiger om een echte diagnosekast te hebben.

Jeroen Eggink (0), 16 jaar geleden

Hallo Peter,

ik heb een vraagje, een kameraad van mij heeft een Peugeot gekocht en wil graag zelf service intervallen wissen en dergelijke. Nu heb ik zelf voor mijn Golf 4 VAGCOM, maar wat moet je hebben voor Peugeot? En kun je mij ook vertellen hoe ik daar aan kan komen?

groet,

Jeroen

Richard9710 (0), 16 jaar geleden

De service interval resetten kan bij de meeste Peugeot's door het knopje waarmee je de dagteller op nul zet in gedrukt te houden en dan het contact aan te zetten. Je ziet hem dan aftellen naar nul, daarna is de interval gereset.

TrafficBandit (0), 16 jaar geleden

Het serviceinterval resetten kan inderdaad gewoon via het dashboard. Je moet geloof ik de dagteller-reset-knop ingedrukt houden en dan contact uit en weer aan en dan telt ie tien seconden af en dan is je serviceinterval gereset.

De VAGCOM software is redelijk uitgebreid en toegespitst op volkswagen, audi e.d. Voor zover ik weer is er geen vergelijkbaar programma voor peugeot. Het is vooral lastig om alle peugeot specifieke codes uit te lezen die niet aan de OBD standaard voldoen. VAGCOM doet dat volgens mij wel met de volkswagen specifieke codes.

Ik heb zelf een ElmScan interface en die leveren ook gratis een stukje software (Scantool.net) waarmee je de meest simpele dingen zoals het resetten van foutcodes e.d. wel kan doen. Verder kan je de sensoren uitlezen maar een mooi of uitgebreid programma is het zeker niet.

Op de website van scantools staat een heel overzicht met analyseprogramma's die gebruikt kunnen worden in combinatie ment de ElmScan interface. Misschien moet je daar eens kijken of er wat tussen zit wat bruikbaar is: http://scantool.net/?mode=browseSoftware

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.