Peugeot 307: Storing uitlaatgas / geen vermogen / geeft zelf gas

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 HDI 110pk

Beste allemaal,

Tijdens het rijden kreeg ik een melding storing uitlaatgas.
Echter na veloop van tijd merkte ik dat af/toe bij het los laten van het gaspedaal er automatisch gas werd gegeven. (Snelheid loopt op!)
Auto toen naar de dealer gebracht voor de storing en groot onderhoud.

Het roetfilter is toen vervangen incl het additief, naast de remschijven + blokken voor, einddemper, banden etc.
Echter nadat ik mijn auto terug heb gekregen binnen 10 minuten weer de melding en het probleem dat er automatisch gas werd gegeven.

Uiteraard direct weer terug gebracht. Er is toen geconstrateerd dat de turbodruksensor kortsluiting maakte. Deze is toen vervangen.
Heb toen ca. een week met de auto gereden en kreeg toen weer dezelfde problemen. Echter is daar ook nog bijgekomen dat hij af/en toe geen vermogen heeft. Op het moment dat dit gebeurt en ik rij dan bijvoorbeeld 110 km/uur en ik geef vol gas gebeurt er helemaal niets, Sterker nog de snelheid loopt terug. Paar seconden later weer wel vermogen. Echter bij gas loslaten blijft ie weer hangen.

Wat me ook opgevallen is dat als ik de motor onder de 2000 toeren houdt ik geen problemen heb. Automatisch gas bijgeven komt dan niet voor. Tevens als ik na het starten de auto onder de 2000 toeren houdt blijft de cruise control netjes werken.
Zodra ik boven de 2000 toeren kom begint de auto weer zelf gas bij te geven en werkt de cruise control ook niet meer.

Kan iemand mij een tip geven met wat er mogelijk aan de hand is? Alvast bedankt!

MVG

Dennis
Alkmaar

ps. Auto wilde laatst ook niet meteen starten. Pas na ca. 5 keer sloeg hij aan. Is echter nog maar 1 keer voorgekomen.
Auto is uiteraard uitgelezen, meerdere malen gereset. Storing uitlaatgas komt steeds terug. Echter verder geen foutmeldingen.
Heb ook slecht 1 keer gehad dat het gaspedaal volledig vol gas bleef hangen. Wellicht heeft dat er ook iets mee te maken.

dennisdemennis

Geplaatst door dennisdemennis (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

dennisdemennis (0), 16 jaar geleden

Iemand een idee waar ik het kan zoeken?

oldtimer (0) PRO, 16 jaar geleden

Ga eens naar de dealer in je woonplaats en laat hem daar eens uitlezen, vraag om een uitdraai van de storingen en van de omstandigheden waarbij de storing is opgeslagen en plaats dat eens hier .

dennisdemennis (0), 16 jaar geleden

Hoi Oldtimer,

Vandaag de auto weggebracht. Ze gaan em uitlezen. Zodra ik wat vernomen heb zal ik het plaatsen.

Groet,

Dennis

2062001 (0), 16 jaar geleden

Hoi Dennis,

Ik heb dat ook gehad met een 206 2.0 HDi. Het schijnt dat dit vaker voorkomt bij de 2 liter HDI motoren van peugeot. Bij mij is ALLES vervangen. Popmeter tot 2 keer aan toe, EGR klep 3 keer aan toe, verstuivers 4 keer, alles uitgelezen maar niets hielp. Dan reed ie weer 3 weken god, en dan gebeurde het WEER. Hij had al 3 jaar dat probleem kwam ik later achter. Constant op mn boordcomputer: Storing Uitlaatgas

Het begon met het gevoel dat ie gas bij ging geven. Ik dacht dat dat aan mij lag. Later begon ie van de 120 ineens naar de 145 te gaan, uit zichzelf. Dan zakte hij weer terug. In de file gaf ie inene een dot gas waardoor ik bijna op een andere auto zat.

Later viel mn auto op de snelweg geowon uit, ik kon niets meer doen. Stuurbekrachtiging weg etc. Ik zeg je 1 ding, das niet fijn om 1 uur in de middag midden op de A10 ringweg Amsterdam. Ik heb daarna in een week tijd, 8 keer stilgestaan waarvan een keer om half 3 in de nacht langs een stikdonkere snelweg. Kan je zeggen, dat is echt niet leuk.


Het enige wat je kan doen, heeft de dealer hier gezegd, is OF een compleet nieuw brandstofsysteem incl boordcomputer, OF een andere auto kopen. Hier is namelijk geen oplossing voor en het kost je ontzettend veel geld, ik zou zeggen, weg met die auto of doe eens onderzoek naar zn geschiedenis. Als hij dit al langer heeft is het een verborgen gebrek en hoor je je geld terug te krijgen. Bij mij is hij in 4 maanden tijd 6 keer van eigenaar gewisseld, dat klopte dus al niet, en bij nader onderzoek bleek het dus altijd om DAT probleem te gaan. Autogarage wist ervan maar heeft hem gewoon verkocht ondanks dat ik vroeg of er ooit problemen mee zijn geweest.

Ik snap wel dat ze een auto willen verkopen, maar dit probleem was gewoon levensgevaarlijk.

Succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.