Peugeot Partner: dieselklop/nokkelgeluid verstuivers

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: dw88b

Hallo

Wij hebben het volgende probleem.Peugeot partnet die bij koude start een nokkelgeluid/dieselklop geeft .Foutcodes uitgelezen en volgende foutcode aanwezig: p0170 inspuitverstelregeling afwijking van de inspuittijden. verstuivers zijn getest en de solenoide vervroegingsklep aan de onderzijde van de pomp is al vervangen.Dit alles geeft geen verbetering,probleem blijft .Tevens hebben wij de distributie timing en brandstofpomp timing gecontrolleerd en deze staan goed.Wie helpt ons verder? Alvast bedankt. Groetjes Erik.

Henk/jws

Geplaatst door Henk/jws (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Partner? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hans4074 (0) PRO, 15 jaar geleden

De verstuiver van de 1ste cilinder (= bakzijde bij peugeot), heeft een sensor.
Als deze niet goed werkt of defect is, krijg je ook een enorme dieselklop gelijk als een defecte vervroegingsklep aan de onderzijde van de pomp.

oldtimer (0) PRO, 15 jaar geleden

Let ook even op de softwareversie, en ik haalde altijd de stekker verbindingen weg,(draden aan elkaar solderen)van de vervroegingsklep en van de sensor in de verstuiver.

Henk/jws (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=hans4074]De verstuiver van de 1ste cilinder (= bakzijde bij peugeot), heeft een sensor.
Als deze niet goed werkt of defect is, krijg je ook een enorme dieselklop gelijk als een defecte vervroegingsklep aan de onderzijde van de pomp.[/quote]
hoi bedankt voor het mee denken maar we hebben het al gevonden, de brandstofpomp hebben we iets vroeger gezet en het probleem is opgelost
de vervroegings sensor onder in de pomp kwam net buiten zijn toloranties en daar door ging het storingslampje branden en bij de koude start kregen de verstuivers iets te weinig diesel vandaar het klopende geluid.
groetjes Gavin en tot de volgende keer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner of stel zelf een nieuwe vraag.