Peugeot 306: Direct afslaan na starten

Bouwjaar: 1999, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0 16v

Probleem begon met direct afslaan al je ontkoppelt maar kon nog wel rijden als ik veel gas gaf.
Volgende dag kon ik starten en met veel gas kwam ik 1km ver maar toen sloeg hij helemaal af. Vervolgens kon ik hem nog wel starten maar daarna sloeg hij direct weer af (ook veel gas geven werkte niet). Geprobeerd op zowel benzine als LPG maar zelfde probleem.

Staat nu al anderhalve week bij de garage zij hebben eerst de stappenmotor vervangen (was de enige storing bij uitlezen) maar dat hielp niet. Bij uitlezen geen storing meer maar liep nog niet. Vervolgens de labda-sonde vervangen en iets aan de bobine. Zij weten het nu ook niet goed meer, geven aan dat hij nu wel soms weer start maar nog zeer onregelmatig loopt. Ze dachten daarna iets met menging van lpg en benzine dus hebben lpg afgekoppeld maar toen starte hij helemaal niet meer.

Hebben de Professionals nog tips? Zit te twijfelen wat ik moet doen, de kosten zijn al 500,- en garage geeft aan dat ze geen idee heeft hoeveel het nog gaat kosten als ze het uitgebreid gaan onderzoeken. Zijn er specialistisch garages die goed zijn in storingzoeken, staat nu bij een algemene garage.

Probleem ontstaan na 1000km terug rijden uit Frankrijk (weet niet of het er iets mee te maken heeft)
Daarnaast is een maand geleden de distributieriem vervangen (en de waterpomp)

Hoop dat iemand tips heeft. Voor de Pro's laatste cijfers chasis nr 32592254


[b]het plaatsen van negatieve berichten over garage`s lost het probleem niet op[/b]
moderator problemcar.

Sadee

Geplaatst door Sadee (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

John5711 (0) PRO, 13 jaar geleden

Staat de distributieriem strak genoeg én op tijd?

Sadee (0), 13 jaar geleden

Zal even vragen of ze daar naar kunnen kijken.

Bedankt voor de tip.

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Hebben ze ook al eens naar de regelwaardes van de luchtdruksensor gekeken? Luchtdruksensor zit bij deze motor zo'n beetje op z'n kop gemonteerd aan de achterkant in het inlaatspruitstuk. Het kan voorkomen dat het mondje van de luchtdruksensor vol staat met (carterventilatie)olie en dat daardoor de l.d.sensor niet meer correct werkt.

Sadee (0), 13 jaar geleden

Het probleem is opgelost het bleek idd de druksensor in het spruitstuk te zijn, die was kapot. Garage gaf aan dat labda sonde die ook kapot was verkeerd signaal naar de motor hed gestuurd waardoor backfire was ontstaan en daardoor de druksensor kapot was gegaan?

Hans bedankt voor het advies.

peter476 (0), 13 jaar geleden

[quote=hans4074]Hebben ze ook al eens naar de regelwaardes van de luchtdruksensor gekeken? Luchtdruksensor zit bij deze motor zo'n beetje op z'n kop gemonteerd aan de achterkant in het inlaatspruitstuk. Het kan voorkomen dat het mondje van de luchtdruksensor vol staat met (carterventilatie)olie en dat daardoor de l.d.sensor niet meer correct werkt.[/quote]
Hans, of sadee kun je mij vertellen waar ik deze sensor precies kan vinden?
Ik heb nl hetzelfde probleem.
Ben een behoorlijke leek dus...
Misschien eventueel met een fotootje?

Alvast bedankt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.